“Türkiye'de organ ihtiyacının büyük bir hızla arttığını belirten Özçiçek konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamasında: “Ülkemizde çeşitli organ nakilleri bekleyen yaklaşık 60 bin hasta bulunuyor. Bunların 38 bini bekleme listesine kayıtlı hastalardır. Tüm dünyada bu organlar kadavradan ve canlıdan olmak üzere iki şekilde karşılanıyor. Ancak organ bağışı oranları tüm çabalara karşı yetersiz kalıyor. Türkiye'de organ nakli listelerinde bekleyen on binlerce hastaya yaşama şansı verebilmek için ölüden, yani kadavradan nakil oranlarının artırılması gerekmektedir. Türkiye'de kadavradan temin edilebilecek organ kaynakları açısından, oldukça yaygın bir yoğun bakım hizmet ağına sahip olunmasına rağmen yeterli sayıda potansiyel organ vericisine ulaşılamadığı dikkat çekmektedir. Kadavradan organ bağışı konusunda Avrupa'daki oran yüzde 80-85 iken, ülkemizde yüzde 20 ile 25 oranlarındadır. Tüm dünyada bağışların büyük bir kısmın kadavradan sağlanırken, ülkemizde beyin ölümü kavramı yeterince bilinmediği için organlar genellikle canlı vericiden sağlanmaktadır. Bu nedenle canlı vericiden sağlanan organlarla gerçekleştirilen nakiller kadavradan sağlanan organlardan gerçekleştirilen nakillerden çok daha fazladır.
Kadavradan organ temin sistemimiz ne yazık ki AB ortalamasına göre 7-8 kat geriden seyretmektedir. Beyin ölümü tanısı konulmadan ve organların kullanılması için aile ile görüşülmeden kaybedilen her vaka toprağa gömülen sadece bir kayıp değil beraberinde kaybedilen 5-6 hayat demektir. Beyin ölümü tanısı yoğun bakımda konulmaktadır. Evde veya yolda kazada ölen kişilerin organlarının alınması mümkün değildir.
 Burada Yoğun Bakım hekimlerine ve ailelere önemli bir tıbbi ve vicdani sorumluluk düşmektedir. Bu sorumluluk ancak beyin ölümü süreçlerine ilişkin farkındalıkla mümkündür. 2011 yılı sonu itibariyle beyin ölümü tespiti yapılan 1292 vakanın ailesi ile de görüşülmesine rağmen, yalnızca yüzde 26 oranında bir bağış alınmıştır. 2013 itibariyle bu oran yüzde 22 seviyesindedir. 2002 yılında yüzde 70 seviyesinde olan aile bağış oranı son 10 yılda maalesef bu rakamlara inmiştir. Kadavradan, organ temininde dünyada model ülke olan İspanya'da bağış oranı 2011 yılı için yüzde 85'tir, yani ailelerin sadece yüzde 15'i beyin ölümü olan  yakınlarının organlarını bağışlamamışlardır.
Tedavisi sadece organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıklar, dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli sağlık sorunlarından biridir. Bu bilinçle ülkemizde “Türkiye Organ ve Doku Nakli Bilgi Sistemi” kurulmuş olup organ dağıtımı en adaletli ve şeffaf şekilde yapılmaktadır. Ayrıca tüm nakil aktiviteleri ve istatistikleri anlık olarak sistemden takip edilebilir hale gelmiştir.
            Organ bağışı için 18 yaşından büyük ve akli dengesi yerinde olan herkes  organ ve doku bağışında bulunabilir. Organ Bağışında bulunan kişilerin Organ Bağışı Kartlarını üzerlerinde taşımaları, aile ve yakınlarına konu ile ilgili bilgi vermeleri gerekir. Çünkü kişide beyin ölümü gerçekleştiğinde, akrabalarının organ bağışı için karar vermeleri gerekmektedir.” dedi.
 Organ ve doku bağışını arttırmak için kamuoyunda bu konuda  bilgi eksikliğinin giderilmesi, organ bağışı bilincinin  geliştirilmesi, halkın organ ve doku bağışı konusunda  teşvik edilmesi amacıyla,3-9 Kasım 3013 tarihleri arasında  Organ Bağış Haftası nedeniyle Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma hastanesi Organ Nakil Koordinatörleri Dr. Necati Bulut, Songül Doğan ve Gülsüm Albayrak tarafından, Erzincan Merkez Dörtyol Mevkii Yeraltı Çarşısı üzerinde kurulan  Organ Bağış Çadırında tüm vatandaşlara organ bağışı ile ilgili bilgiler verilmiş, broşürler dağıtılmış olup bağışları alınmıştır.
Organ bağışında bulunan Erzincan İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekteri Yrd. Doç. Dr. İsmayil Yılmaz, Mengücek Gazi Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Yrd. Doç. Dr.Fatih Özçiçek ile Organ Nakil Koordinatörleri Dr. Necati Bulut ve Songül Doğan medyaya organ bağış haftası ile ilgili açıklamalar yapmışlardır. Ayrıca Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültesi,  Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Dörtyol yerleşkesinde Organ Bağış stantları açılarak organ bağışı hakkında bilgilendirme yapılmış ve 178 adet organ bağışı alınmıştır. Bilgilendirme çalışmaları çerçevesinde organ bağışının tıbbı boyutunun yanı sıra sosyal ve dini boyutlarına da değinilmiş olup, organ bağışı çalışmalarımız devam etmektedir. 
Editör: Doğu Gazetesi