Projelerle ilgili olarak yazılı bir basın açıklaması yapan Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır; ”Değerli Erzincanlı hemşehrilerimizi sevgi ve saygıyla selamlıyoruz. Hepimizin bildiği gibi yüreğimizi yakan olayları ülkece art arda yaşamaktayız. Deprem, Çığ ve Uçak kazası sonucu birçok vatandaşımız hayatını kaybetti. Birçok vatandaşımızda yaralandı. Bizler ahirete intikal eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Ailelerine başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. Yaralılarımıza ise Cenâb-ı Allah'ın Şafî ismiyle acil şifalar diliyoruz.
Ülkemiz Allah’a hamd olsun eski günleri çok geride bıraktı. Artık güçlü, Dünya’da söz sahibi bir Türkiye var. AK Parti olarak kongre süreçlerimizde bir yandan devam ediyor. Bu vesileyle biz AK Parti olarak kapılarımızın tüm herkese açık olduğunu belirtmek istiyoruz. Türkiye kocaman güçlü bir ülke, Erzincan’da bu güçlü ülkenin parlayan bir yıldız şehri.
Biz bu şehrin evlatları olarak doğduğumuz şehre olan vefa, hizmet borcumuzu ödeyemeyiz. Erzincan için ne yapsak az. Bu şehrin 24 ayar insanları için ne desek az. Biz hizmet aşkıyla bu topraklarda yaşayan vatandaşlarımızın sorunları için birkaç gündür bir dizi ziyaret gerçekleştirdik. Şehrin sorunlarının çözümü anlamında Bakanlarımızla, Genel Müdürlerimizle bir araya geldik. Bu konularla ilgili olarak aldığımız neticeler sonucunda daha detaylı bilgi vereceğiz.
Tarım ve Orman Bakanlığı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Erzincan'dan gönderilen ikisi ekonomik yatırım, 16'sı ekonomik altyapı olmak üzere toplam 18 projeye onay verdi. Ekonomik Yatırımlardan 2 projeye 3 Milyon 020 Bin 956 liranın 1Milyon 510 Bin 478 lira hibe, Ekonomik Altyapı Geliştirme Yatırımlarına 16 projeye 1 Milyon 943 Bin 100 liranın 971 Bin 550 lirası hibe olmak üzere toplam 18 projeye 4 Milyon 964 Bin 056 liranın 2 Milyon 482 Bin 038 TL hibe desteği verilecek.
Ayrıca yapımı tamamlanan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanemizin 250 yataklı ek binasına taşınma işleri de tamamlandı. Yakın zamanda Bakanlarımız ve Başbakanımız Binali Yıldırım’ın katılımıyla da buranın açılışını gerçekleştireceğiz inşallah. Tüm hemşehrilerimizi sevgi ve saygıyla selamlıyoruz” ifadelerini kulandılar.

Editör: Doğu Gazetesi