Şeker Fabrikası şerbet üretim istasyonunda çalışan Yusuf Kılınç, 30 yıl emek veren Enver Kafkas, nafileli bölümünde çalışan Metin Durmuş ve Nafileli bölümü filtre kısmında emek veren Muhammer Gökçe çalışma şartlarından bahsederek kadroyu en çok onların hak ettiklerini söylediler.

Şeker Fabrikası şerbet üretim istasyonunda çalışan Yusuf Kılınç açıklamasında; “Şuanda bulunduğumuz istasyon şerbet üretim istasyonudur. Şuanda burada mevcut iki tane kadrolu personel var. Ama buranın kadro personel sayısı 6 tane olması gerekirken şuanda sadece 2 tane var. 3 vardiyalı çalışıyoruz. Diğer vardiyalardan 1'er kişi var. 3'üncü vardiyayı biz mevsimlik işçiler olarak götürüyoruz. Bu istasyon kolay bir istasyon değil. Bütün istasyonlar zor. Ben kendi adıma söylüyorum, 5-6 yılda ancak öğrenebildiğim bir istasyon. O açıdan yani sorumluluk alıyoruz. Çaba gösteriyoruz, izin kullanmıyoruz. Bu şekilde Erzincan şeker fabrikasını götürmeye çalışıyoruz. İşimiz zor. Şuanda mevcut 1 milyon civarında hükümetimiz açıklamış olduğu bir kadro var. Bu kadroyu biz sonuna kadar hak ettiğimizi düşünüyoruz. Zor durumdayız 20 yıldır burada mevsimlik çalışıyorum. 20 yıl 5 buçuk ay civarında çalıştık. Bunu söylerken ne kadar zor durumda olduğumuzu tahmin edin. Buradan yetkililere sesleniyorum. Bize de bir çözüm bulsunlar. Biz bunu sonuna kadar hak ettik. 20 sene bu çileyi çektik. Bu şeker fabrikalarını ayakta tutmak için elimizden gelen her şeyi yaptık. İzin dahi kullanamadık. Yani biz bunları yaparken devletimiz bize de bu hak ettiğimiz kadroyu vermesini istiyoruz" dedi.

30 yıl emek veren Enver Kafkas ise açıklamasında; "Ben yıllardır burada çalışıyorum. Bugün 30 sene olmuş. Bugüne kadar ben kadro bekliyorum gelmedi. Bugün diğer arkadaşlarımız hep kadro aldılar. Bize kadro gelmedi. Bizde kadro bekliyoruz. Bize de gelmesini istiyoruz. Ben burada 30 senedir çalışıyorum, usta vazifesini almışım. Benim şuana kadarki bütün haklarım elimden alınmıştır. Bende bu haklardan yararlanmak istiyorum. Daha dün işe giren taşeron işçilerimiz kadro aldılar, bizim haklarımız nerede, bende istiyorum haklarımı" dedi.

Nafileli bölümünde çalışan Metin Durmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım isteyerek; "Ben burada nafileli bölümünde işletmenin adamı olarak çalışıyorum. 25 yıllık işçiyim. 25 yıldır biz bu fabrikada emeğini çekip işçi olarak çalışıyoruz. Yalnız 5 ay çalıştığımızda benim 3 tane oğlum var. Biz buradan çıkıyoruz, aylarca iş bulamıyoruz. 25 senelik hakkımız olmak üzere biz bu fabrikada, bütün mevsimlik işçilerimizin devamlı ileriye dönük kadro beklentimiz var. Umudumuz Sayın Cumhurbaşkanımız. 15 Temmuz'u gördük. Büyük oyunları geçtik. Biz bu fabrikayı ebedi olarak sürdürmek isteriz ve yenilemek isteriz." Dedi.

20 yıldır fabrikanın Nafileli bölümü filtre kısmında emek veren Muhammer Gökçe ise; "1998 yılında geçici işçi olarak Erzincan Şeker Fabrikasında çalışıyoruz. Çalıştığım kısımda nafileli bölümü. Nafileli bölümünde filtre kısmında çalışıyoruz. Biz bu makinelerde 20 yıldır çalışa çalışa usta konumuna geldik. Gördük ki bizim haklarımız verilmedi. Verilecek derken muammada kaldık. Biz kadro olan hakkımızı istiyoruz" dedi.

Editör: Doğu Gazetesi