Törene Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, Ak Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Erzincan Belediye Başkanı Cemalletin Başsoy, Erzincan Üniversitesi Rektörü İlyas Çapoğlu, Vali Yardımcısı Fatih Kaya, İl milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, TSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Polat, ESOB Başkanı Bedir Limon, ile öğrenciler ve velileri katıldı.
Açılış programı ilk olarak saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. Öğrencilerin halay gösterisinin ardından şiirler okundu ve daha sonra horon gösterisi büyük beğeni topladı. İlkokul 4. Sınıf öğrencilerinin okula yeni başlayan minik öğrencilere çiçek vermesi renkli görüntülere sahne oldu.   
Programda açılış konuşmasını yapan Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün açıklamasında; “Burada ülkemizin her noktasında olduğu gibi ilimizde 250 okul, 2 Bin 133 derslik, 2 Bin 928 öğretmen, 40 Bin 664 öğrencimizle yeni bir eğitim öğretim yılına girmenin huzurunu, mutluluğunu sevincini hep birlikte yaşıyoruz. 2014–2015 Eğitim Öğretim yılının hepimize, ülkemize, milletimize hayırlara vesile olmasını yüce Mevla’dan niyaz ediyorum. Biz Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bir ülke için yapılacak en önemli yatırımın insanlara ve özellikle çocuklara ve gençlere yapılacak yatırım olduğunu çok iyi biliyoruz. Bunun içindir ki temel eğitimden orta öğretime, mesleki teknik eğitimden yaygın eğitime varana kadar çocuklarımızın iyi bir eğitim almaları için tüm imkânlarımızı seferber etmiş bulunuyoruz. Bizlere emanet etmiş olduğunuz yavrularınızın sizin için ve bizim için ne kadar kıymetli olduğunu inanın çok iyi biliyoruz. Bunun içindir ki Haşim bir milletin emanetinin evladı olarak gurur duymalarını, özellikle aziz vatanımızıyüceltmeleri açısından ve ayrıca büyük düşünmeyi onlara öğretmek için çaba sarf ediyoruz. Sizler gerçekten onurlu, gerçekten gururlu, gerçekten ulvi ve yüce bir mesleğin temsilcileri siz öğretmenlerimizsiniz. Bunun içindir ki bizlere emanet edilen öğrencilerin istek ve kabiliyetleri ölçüsünde onlara en güzel eğitim vermek için bütün fedakârlıklara ne kadar büyük zorluklara katlandığınızı çok iyi biliyor ve bugüne kadar yapmış olduğunu bütün katkıları fazlasıyla bu yıl ve gelecek yıllar daha fazlasıyla çok büyük katkılar sunacağınıza hiç şüphemiz yok. Bu vesileyle şehrimizin bütün sorunlarıyla ilgilendiği gibi özellikle eğitim ve öğretim deyince gecesini gündüzüne katıp, bizlere ufuk açan, yol gösteren saygı değer Valime, eğitimin her türlü kademesinde bulunup bizim bütün sorunlarımızla müracaat ettiğimiz zaman gecesini gündüzüne katan Sayın Vekilimize, okullarımızın çehresiyle, yüzüyle ve her türlü problemleriyle, okullardaki asfaltlarla, bütün katkılarını esirgemeyen Sayın Belediye Başkanımıza, eğitim şehri Erzincan çalıştayımıza, bütün öğretim görevlilerini seferber eden Saygı değer Rektörüme, hülasa Erzincan deyince kalpleri atan bütün velilerimize ve kamu kurum ve kuruluşlarımıza, sivil toplum kurulularımıza, herkese teşekkür ediyor, yeni eğitim ve öğretim yılımızın kazasız ve belasız bir şekilde geçmesini, başarılarla dolu olmasını yüce Mevla’dan niyaz ediyorum” dedi.
Ardından konuşan Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir açıklamasında; “Başlangıçta 2014–2015 Eğitim Öğretim yılını siz veliler ve öğrencilerimizle birlikte açmaktan son derece memnun olduğumu dile getirmek istiyorum. Yeni eğitim öğretim yılını Erzincan’a ailelerimize, öğrencilerimize hayırlı ve uğurlu olsun diyorum. Bir yıl önce Erzincan’da göreve başladığımızda eğitim öğretim yani bu alan için iki tane hedef belirlemiştik. Hamdolsun 1-2 yıl sonra bu hedefe de ulaştığımızı memnuniyetle görüyoruz. Bunlardan bir tanesi okul öncesi eğitim öğretim Erzincan’da %39’lar son derece düşük oranlardaydı. Bir yıl içerisinde bir kampanya başlattık, İl Özel İdaresi’nden müstakil anaokulu olamayan her yere anaokulu yapma kampanyası ile bir yıl içerisinde geldiğimiz noktada inşallah görüyoruz ki bugün 8 ilçemiz ve merkezde her yerde müstakil anaokullarımız var. Okul öncesi okullaşma oranını %39’lardan %90’lara gibi oldukça kısa sürede oldukça yüksek oranlara çıkardık. Yine birşey söylemiştik. Demiştik ki Erzincan geçmişte Eğitim Öğretimde özellikle akademik başarı da çok iyiydi. Ama geldiğimiz noktada maalesef bunu büyük bir gururla söyleyemiyoruz. O yüzden bir yıl içerisinde büyük bir çalışma yapacağız. Bu akademik başarıyı da oldukça yi oranlara çıkarmak için yoğun bir gayret içerisine gireceğiz demiştik. Hamdolsun Milli Eğitimde güzlü bir ekip işbaşına geldi. Öncelikle hem önceki Milli Eğitim Müdürümüze hem de mevcut müdürümüz Aziz Bey’e çok teşekkür ediyorum. Gerçekten yoğun bir çalışma temposu içerisinde çalıştsylar, grup çalışmaları, çizilen hedef ve iş takvimine uygun bir gayret sarf edildi. Bugün geldiğimiz noktada akademik başarıda da Erzincan kısa süre içerisinde oldukça yüksek oranlara çıktı. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve bu gayretleri esirgemeyen, ilin her sorununu Ankara’da takip eden Sayın Vekilimize, okulların her türlü yardım ihtiyacı olduğunda koşan Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Tabi sorunlar bitmiyor. Bundan sonra da sorunlar olacak. Çözüm için arkadaşlarımız gayret sarf edecek. Bundan hiç şüphemiz yok. Erzincan gerekse eğitim ve öğretim alanında çok daha iyilerine layıktır. Bundan sonra da çok büyük başarılara hep birlikte bu ekip imza atacaktır. Buna şüphemiz yoktur. Biz tabi eğitim öğretim diyince sadece okullarımızda maalesef eğitimi ön plana alıyoruz ve öğretimi biraz dışlıyoruz. Halbuki biz okullarımızda önce öğrencinin kendisine, topluma çevresine sorumluluklarınıöğretmemiz gerekiyor. Özgüveni vermemiz gerekiyor. Biraz önce şiir okuyan minik kardeşimiz “Öğretmen Olmak İstiyorum” şiirinde aslında bizim eğitimde ne hedeflediğimizi o şiirde güzel bir şekilde anlattı. Sadece bu okullarda öğretmen, doktor, asker, işadamı değil, iyi bir öğretmen, iyi bir asker, dürüst bir işadamı yetiştirmeliyiz ve bunun gayretinde olmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle herkese tekrar çok teşekkür ediyorum. Yeni eğitim öğretimin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
Editör: Doğu Gazetesi