Hacca gelecek yıl gitmek için ilk defa kayıt yaptıracaklar, işlemlerini 21-29 Aralık tarihlerinde gerçekleştirecek. Önceki yıllarda başvuruda bulunanların kayıt yenileme işlemleri Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından otomatik yapılacak.

2018 yılı hac organizasyonu kapsamında, ilk defa kayıt yaptıracaklar, 21-29 Aralık tarihlerinde ilgili bankalara 20 lira ön kayıt ücreti yatıracak. Önceki yıllarda kaydı olup 2017'de kuraya katıldığı halde kesin kayıt hakkı elde edemeyen Hacı adaylarının kayıt yenileme işlemleri de 21-29 Aralık tarihleri arasında Diyanet işleri başkanlığı tarafından otomatik yapılacak ve Önceki yıllarda ön kayıt ücreti yatırıp kuraya katılan hacı adaylarından kayıt yenileme işlemlerinde herhangi bir ücret alınmayacak.

Kayıt Yenileme işlemleri otomatik olarak yapılacak olan vatandaşlarımızdan; il ve ilçe değişikliği, konaklama türü veya kura birlikteliklerinde değişiklik talebinde bulunanların, işlemlerini 21-29 Aralık 2017 tarihleri arasında il müftülüklerimize gelerek yaptırmaları gerekmektedir denildi.

Editör: Doğu Gazetesi