Milletvekilleri ortak mesajlarında; “Unutulmaz kahramanlıklarla ve zaferle örülü şanlı tarihimizin altın sahifelerinden biri olan TBMM’nin açılışının 98.Yıl dönümünde büyük coşku ve heyecan yaşıyoruz.

23 Nisan Günü memleket semalarındaki kara bulutların dağıldığı, hürriyet güneşinin her bir vatan evladına ayrı ayrı gülümsediği, mukaddes hilalin artık kaşlarını çatmadığı ve Mübarek Peygamberimizin Mehmetçiğe “ aguşunu “ açtığı gündür.

Türk Milleti, Birinci Dünya Savaşı sonrasında İşgal ve baskıyla dayatılan ağır şartları, bir kader olarak kabullenmemiştir. Türk Milletinin büyüklüğüne, yüksek yeteneklerine inanan Mustafa Kemal, Anadolu’ya çıkarken yurdun parçalanmak istenmesine karşı çıkmış, tarihin en büyük savaşlarından birini, kurtuluş savaşını gerçekleştirerek ebediyen yaşayacak Türkiye Cumhuriyetini kurmuştur.

Burada temel hareket noktası hür ve bağımsız bir anlayışla Türk Milletinin onurlu ve şerefli bir millet olarak yaşama isteğidir.

Bizi biz yapan değerlerimizi korumak temel görevimizdir. Nitekim birlik ve beraberliğimiz için girilen kurtuluş mücadelesi, bunun en somut örneği olmuş ve neticesinde 1920 yılında millet olma şuuru adına , demokrasi adına , büyük bir adım atılmış, Türkiye Büyük Millet Meclisi kurulmuştur.

Editör: Doğu Gazetesi