23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yurt genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Etkinlikler çerçevesinde Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir de makamını devreden devlet büyükleri arasındaydı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliği kapsamında Erzincan Gazi İlkokulu öğrencileri İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün başkanlığında, Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir’i makamında ziyaret ettiler.
Ziyarette Vali Akdemir, öğrencilere hediyeler vererek görevini bir süreliğine 3. sınıf öğrencisi Yusuf Yiğit Yıldız’a devretti. 
          Erzincan Valisi Akdemir’in isteği üzerine valilik makam koltuğuna oturan Gazi İlkokulu 3'ncü sınıf öğrencisi Yusuf Yiğit Yılmaz, il önce tüm öğrencilerin bayramı kutladı. Minik Vali Yılmaz, çevre temizliğine önem verilmesi, yeşil alanların çocuklar için çoğaltılması, spora önem verilmesi ve eğitim kalitesinin arttırılmasını istedi. Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir ise Özel Kalem Müdürü Şafak Önder'i çağırtarak, minik valinin taleplerini not almasını istedi. Minik Vali Yusuf Yiğit Yılmaz'ın talimatları not edilerek Vali Akdemir tarafından öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. 
Çocuklarımız bizim geleceğimizdir

            23 Nisan Bayramı'nı kutlayan Vali Abdurrahman Akdemir ziyaret esnasında yaptığı basın açıklamasında; "Bugün gerçekten ülkemiz için ve çocuklarımız için çok önemli gündür. Türkiye dünyada çocuklara bayram armağan eden ve bu günü en iyi şekilde kutlayan nadir ülkelerden, tek ülkeden bir tanesi. Bu şunu gösteriyor; yıllar önce biz ülke olarak ülkemizin geleceği olan nesilleri verilen değeri ve onlara gösterdiğimiz önemi bir kayıt altına almak ve bugünleri kutlamak adına böyle bir hafta böyle bir günümüz var. Biz de böyle bir haftayı ve günümüzü Erzincan'da, ülkemizin geleceği olan Erzincan’ımızın geleceği olan çocuklarımız için çok dolu kutlamayı hedefliyoruz. 23 Nisan bütün çocuklarımızın bütün hayatı boyunca unutmayacağı günlerdir. Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Onlar için ne yaparsak azdır” şeklinde konuştu.
23 Nisan’da Atatürk Anıtına Çelenk Sunuldu
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri Erzincan’da renkli görüntülere sahne olmaya devam ediyor. Etkinlikler çerçevesinde Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı önüne çelenk sunma töreni yapıldı. Düzenlenen törene Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün’ün Atatürk anıtına çelenk sunmasıyla başlayan tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti.
Törende günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün; “19 Mayıs 1919’da Samsun’da yakılan Kurtuluş Savaşı Meşalesi sırasıyla Amasya Tabibi, Erzurum Kongresi, Sivas Kongresi ve nihayetinde 23 Nisan 1920 son adres olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılmasıyla adrese teslim edilmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu çok önemli kilometre taşı olan Türkiye Büyük Millet açılmasını yine çok önemli olan çocuklarımıza armağan etmiştir. Bu çocuklar anne babalarının mirası ülkenin ise mimarlarıdır” dedi. Yapılan konuşmanın ardından İlkokul öğrencilerinin şiirlerini okumasıyla tören son buldu. 
Editör: Doğu Gazetesi