AK Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, 13 Mart 1992 depreminin 27. Yıl dönümü dolayısıyla ortak bir mesaj yayımladılar. AK Parti Erzincan Milletvekilleri mesajlarında; “13 Mart 1992 tarihinde yerel saatle 19.08’de Türkiye'de Erzincan ilinin güneydoğusunda Richter ölçeğine göre 6,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremde 653 vatandaşımız şehit oldu. 8 bin 57 bina hasar gördü veya yıkıldı. Bu üzücü depremin 27. yılında depremde şehit olan vatandaşlarımızı rahmetle anıyoruz.

13 Mart Depremi’nin üzerinden 27 yıl geçmesine rağmen acılarımız hala tazedir. Bu hazin afet sonucu kaybedilenlerin hiçbir zaman unutulmadığını ifade etmek isterim. Böyle bir felaketin yıldönümü; Türkiye’nin bir deprem ülkesi, şehrimizin bir deprem şehri olduğu ve olası depremlere karşı her an hazırlıklı olmamız gerçeğini hatırlatmak anlamında önemlidir.13 Mart 1992'de ilimizde meydana gelen ve yüzlerce vatandaşımızın can kaybına, yüzlerce vatandaşımızın da yaralanmasına yol açan ve geride büyük yıkım bırakan deprem, milletimizin yaşadığı en büyük acılardan biri olmuştur..

13 Mart depremle yaşamayı öğrenebilmemiz için bize sorumluluklarımızı sürekli hatırlatan bir tarih olacaktır. 13 Mart Erzincan depremi ve ülkemizde olan diğer büyük depremler toplumumuzda deprem olgusunun çok boyutlu olarak değerlendirilmesini sağlamış ve deprem bilincinin geliştirilmesine yönelik çok önemli adımlar atılmıştır.

AK Parti hükümetimiz döneminde yapı denetimleri arttırılmış, mesleki yeterlilik belgeleriyle her alanda işinin ehli insanların çalıştırılması yönünde değişimler yapılmıştır. Daha sağlıklı binalar için şehrimizde de gerekli denetimler deprem gerçeği göz ardı edilmeden sürdürülmektedir.  Rabbim bizlere bir daha böyle acı günler yaşatmasın. Biz tekrar 13 Mart 1992 deprem şehitlerimizi ve tüm şehitlerimiz rahmetle anıyoruz" ifadelerini kullandılar.

Editör: Doğu Gazetesi