Erzincan Valiliği koordinasyonunda Erzincan Marangozlar Odası Başkanlığı tarafından yürütülmekte olan proje kapsamında 30 genç meslek sahibi olacak. Aralık 2013 tarihinde başlayan projede 30 genç 3 ay boyunca Erzincan Mesleki Eğitim Merkezi’nde eğitim alacak.
Projenin amacı hakkında bilgi veren Erzincan Marangozlar Odası Birliği Başkanı Mehmet Yıldız ise açıklamasında: “ Erzincan ilimizde işsizlik oranı %6,2 olup işsizlerin büyük bir oranını gençler oluşturmaktadır. İŞKUR İl Müdürlüğü kayıtlarında işsizlerin çoğu vasıfsız kişilerden oluşmaktadır. İl nüfusu artışından daha fazla genç nüfus il dışında göç etmektedir. Diğer taraftan mobilya sektöründe teknolojik gelişimler ve değişen zevklerin sonucunda kalifiye eleman bulmakta zorluk çekmektedir. Bu yeni üretim anlayışı daha kısa sürede daha az insan gücü ile ancak kalifiye iş gücü ile ürün yapmayı hedeflemektedir.
Projenin hedefleri hakkında da bilgi veren Yıldız, “ Projemizin amacı, ilimizde mobilya ve ağaç teknolojisi alanında mesleki eğitim almış, çalışmayan ve düşük ücretle çalışan 30 gencimize teorik ve uygulamalı eğitim vererek, iş gücü piyasasının ihtiyaç duyduğu kalifiyeli elemanlar yetiştirilmesine katkı sağlamaktır” diye konuştu. 
Editör: Doğu Gazetesi