Erzincan Belediye Sarayı önünde düzenlenen törene Vali Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Vali Yardımcıları, Belediye Başkan Yardımcıları, kamu kurum ve kuruluş müdürleri ve belediye personeli katıldı.
 
Erzincan Belediyesi Mehteran ekibi konseri ile başlayan program, saygı duruyu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Belediye halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından yatırım çalışmaları hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy; “30 Mart 2014 yılında başladığımız hizmet hamlesinin birinci yılını tamamlamış olduk. Ekibimizle birlikte kamu kurum kuruluşlarımızla birlikte, Valimizin ilimize gelmesiyle birlikte çok büyük yatırım ve projelere imza atmaya devam ediyorum. Hepimiz bu şehrin sakini değiliz, sahibiyiz.

Erzincan’da yaşayan herkes ile birlikte hepimiz bu şehrin sahibiyiz. Sahibi olarak hareket ediyoruz. Şehrimize güzle şeyler katmanın peşindeyiz. Sadece hizmet etmek yeterli değildir. Hizmet ederken hemşehrilerimizin ve tüm Erzincan’da yaşayan hepsinin güvenilir yöneticisi olarak hizmete devam ediyoruz. Onlarında gönüllerini kazanmaya devam ediyoruz. Sadece hizmet yeterli değildir. Bu şehirde yaşayan tüm hemşehrilerimizin her türlü derdine derman olmak için gece gündüz çalışıyoruz. Fakirinden yoksuluna öksüzüne kadar bu şehirde yaşayan herkesi bağrımıza basıyoruz. Şehri imar ederken de kültünüzü, medeniyetimizi ve ecdadımızdan aldığımız bu medeni yaşantıyı gelecek nesillere aktarmak içinde mesai arkadaşlarımızla birlikte çalışıyoruz. Bu şehir dizlerin üzerine defalarca çökmüş ve her zaman ayağa kalkmış bir şehirdir. Biz bu şehri 2023 hedeflerine ulaştırmak için modern yaşanabilir ve doğuda parlayan bir yıldız olan bu şehre hak ettiği yere getirmek için çalışmaya devam edeceğiz ve devam ediyoruz.” dedi.

Yatırım sezonu açılışını belediye çalışanları ve il protokolü ile birlikte yapmak istediklerini vurgulayan ve 2015 yılında neler yapılacağı hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, “2015 yılında 35 milyon TL’lik bir yatırım planladık. Bu yatırım içerisinde 3 adet parkımız olacak. 520 bin adet sezon boyu çiçek dikeceğiz. 27 bin adet çeşitli bölgelere ağaç dikeceğiz. Cansuyu projemizin arıtma tesisi revizyonu, 15 kilometrelik kanalizasyon yapımı, 20 kilometrelik yağmur suyu hattının ihaleleri yapıldı ve yakın zamanda yer teslimi yapacağız ve bunlarında 1 yıl içerisinde yapımı tamamlanmış olacak.

2. Etap otomatik sulama sistemi 15 kilometrelik kısmın yapımına başladık. Ekşisu mesire alanının yenileme çalışmaları başladı. Ayrıca yine 10 kilometrelik bisiklet yolu projemizin startını verdik. Eski eserlerin restorasyonu konusunda Çadırcı Hamamının restorasyon çalışmasına başlanılacak. 70 kilometrelik mahallelerde, ara sokaklarda, caddelerde asfalt çalışmasını hazırlıklarını yaptık. Havaların ısınmasıyla birlikte buna başlayacağız. 6 milyon TL değerinde olan kesim evinin projemizin ihalesine çıkacağız. Bu sene onun temelini atacağız.
 
Yeni itfaiye merkezimin yapımı için 5 milyon TL harcayacağız. 175 kilometre mahalle aralarındaki tretavur ve kaldırım çalışmaları ihaleleri yapacağız. Süleyman Demirel İş Merkezinin dış cephe girdirme çalışmalarını yapacağız. Yıllarca atıl duran kaplıcalar bölgesinin hak ettiği yere gelmesi için çalışma yapacağız. 1.5 milyon TL’lik yeni bir belediye kreşi hayata geçireceğiz. Aile Danışma ve Psikolojik Merkezinin çalışmalarını başlattık, bununla ilgili hizmet devam ediyor. Bu bütçeye dahil olmayan çalışmalarımız son sürat devam ediyor.
 
Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında, Kızılay, Hocabey ve Merkez Çarşısında TOKİ ile protokollerimiz imzalandı ve yakın zamanda bu işinde startını vermiş olacağız.” şeklinde açıklamada bulundu. Daha sonra bazı açıklamalarda bulunan Vali Süleyman Kahraman şunları söyledi; “2015 belediye yatırım sezonunun hayırlı olmasını diliyorum. Belediye hizmetleri ve yatırımları çok büyük bir şekilde yürüyecektir ve 35 milyon TL hedefini koyarak inşallah en kısa sürede gerçekleştirecektir. 2014 yılındaki performans 2015 yılında daha iyi seviyede yakalayacaktır.

Personelinde bu açılışta hazır bulunması bizleri mutlu etmiştir. Belediye hizmetleri mahalli idareler teşkilatında önemli bir yere sahiptir. Hizmetler yerinde hızlı bir şekilde çözülüyor ve hizmet daha az maliyetli oluyor, daha kaliteli oluyor, bundan dolayı günümüz Türkiye’sinde artık mahalli idarelere daha fazla idare şekli verilmektedir. Bu çalışmaları biz önemsiyoruz. Belediyemiz sadece yatırım olarak değil, hizmet olarak ta çalışmalarını sürdürüyor. 2015 yatırım yılının Erzincan’a ve belediyeye hazırlı olmasını diliyorum.”
Editör: Doğu Gazetesi