Erzincan  İHH İnsani Yardım Derneği  Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin ÖNEL açıklamalarda bulunarak; “2011 yılında tarafların belli olmadığı savaşta insanların kitlesel katliamlara maruz kaldığı,Irak'tan sonra Suriye'de halen sebebi belli olmayan ve sadece siyonistlerce Müslümanları yok etme eylemi maalesef halen sürmektedir. Ülkeye yapılan diplomatik girişimler savaşı durdurmak için yeterli olamamıştır. Bu bağlamda geride kalan ve yaşamını sürdürmeye çalışan Suriyeli kardeşlerimiz için ilimizden 36. yardım tırını bugün yapılan dualar eşliğinde "Halep"e gönderdik. Mevlâm yardım ve tevdi edenlerden Razı olsun inşallah” dedi.

 

Alaattin Önel açıklamasında; “2011 yılında rejimin baskı ve katliamlarıyla başlayan Suriye krizi, iç savaşın da ötesinde artık onlarca ülkenin dahil olduğu büyük bir savaşa ve hak batıl mücadelesine dönmüş durumda. Savaş nedeniyle 300 bini aşkın insan hayatını kaybetti, binlercesi hapse atıldı, 5 milyonu aşkın insan da hayatta kalabilmek için evini terk edip başka ülkelere sığındı. Türkiye, 2.5 milyonu aşkın Suriyeliyi misafir ederek en fazla mülteci barındıran ülkeler arasında ilk sırada.

Suriye’de yaşanan insanlık dışı davranışlarda, kadın, çocuk ve yaşlılara uygulanan zulüm, haksızlık ve katliamlara karşı sessiz kalamayacağımızı, bu uygulamaları lanetlediğimizi açıkça ilan ediyoruz. Hiç şüphesiz bu tavır, İslamî ve insanî kimliğimizin bize yüklemiş olduğu tarihî bir sorumluluktur."Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır" inancıyla yoğrulmuş bir gelenekten gelen ümmetin bir azası olan biz Müslümanlar, aramıza çizilen sınırlara inat yaşanan vahşet ve katliamlara sessiz kalmayarak safımızı belli edeceğimizi ifade etmek isteriz.

Bugün Halep'te uluslararası yasalar umursanmadan silahsız insanların üstüne bombalar yağdırılıyor. Halep'teki saldırıları dünya görmezden geliyor, "Canlı veya ölü enkaz altından çıkarılan çocukların ve yaralıların görüntüleri, Birleşmiş Milletleri ve Güvenlik Konseyini bu soykırımı önlemek için harekete geçirmedi. "Halep'teki katliama dünya sessiz kaldı, yardımlar gönderilemiyor. "Halep'e yol açın" sloganıyla, BM'ye ve tüm dünyaya sesleniyoruz.  "İnsanlar orada katlediliyor, Şu anda yoğun bakımda yatan hastaların fişlerini çekiyorlar çünkü elektrik yok. Üç ay içerisinde 4 kez kimyasal silah kullanıldı. Halep'te 5 buçuk milyon insan vardı, şimdi 350 bin insan kaldı.” Bu yüzden tüm dünya özgür halklarına ve Suriye halkının gerçek dostlarına ahlaki sorumluluklarını alıp Halep'teki ve diğer şehirlerdeki bu ayıplı durumu değiştirmeye çağırıyoruz. "Halep'e yol açın" diyoruz.

2011’den bu yana devam eden Suriye’deki savaştan en çok etkilenenlerin başında hiç süphesiz çocuklar yer alıyor. 300 bini aşkın insanın hayatını kaybettiği Suriye’de son beş yıldır 600 bini aşkın çocuğun yetim kaldığı tahmin ediliyor. Suriyeli yetim çocuklar tıpkı dünyanın yetimleri gibi madde bağımlılığı, zorla silah altına alınma, insan kaçakçılığı, misyoner örgütlerin yanı sıra organ, fuhuş ve dilenci mafyaları tarafından tehdit ediliyor. Küresel güçlerin insanlığı sömürüsünün bitmek bilmediği dünyamızda çocuklara yer olmadığı gibi hayatları hiçe sayılarak binlercesi bombalar altında hayatını kaybediyor. 

Kurulduğu günden bu yana yetim çocuklar için özel çalışmalar yapan İHH, 2015 yılında Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde büyük bir projenin temelini attı. İHH ve Katar RAF’ın ortak çalışmasıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile imzalanan protokol çerçevesinde Reyhanlı Çocuk Yaşam Merkezi’nin inşaatı devam ediyor Yaklaşık 100 dönüm arazi üzerinde temeli atılan merkez tamamlandığında 990 savaş mağduru yetim çocuğun barınma, eğitim, sağlık, gıda gibi her türlü ihtiyaçlarının ev ortamında karşılanması, psikolojik yönden desteklenmesi hedefleniyor. . Elhamdulillah her zaman olduğu gibi bu gün de Erzincanlı hayırsever halkımız kadirşinas tavrıyla kendine yakışanı yaparak içinde Un, Bulgur, Fasulye, Makarna, Kırtasiye, Giyim malzemelerinden oluşan 36. Yardım tırını göndererek  Suriyeli kardeşlerimizin yanında olduğunu ortaya koymaktadır. Rabbim imanımızı sahih, amellerimizi Salih, niyetlerimizi halis kılsın. Bu hayra az çok katkı sağlayan herkesin infaklarını ve çabalarını şimdiden kabul buyursun, dünya da izzete, ahirette kurtuluşumuza vesile kılsın” dedi.

Editör: Doğu Gazetesi