Yapılacak olan ihale ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı; “İlimiz, Merkez İlçe sınırları içerisinde bulunan ve aşağıda bilgileri yer alan 4  adet taşınmaz ile 2 adet aracın 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45. maddesine göre Açık Teklif Usulü ile satışı, 1 adet taşınmazın 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 51. maddesinin (g) bendine göre pazarlık usulü ile irtifak hakkı ihalesi karşılarında belirtilen tarih ve saatlerde, Erzincan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde  (Milli  Emlak Müdürü Makam odasında) toplanacak komisyon huzurunda yapılacaktır.                                                                                                                     

İsteklilerin yasal yerleşim yeri sahibi olmaları ve tebligat için Türkiye'de adres göstermeleri gerekmektedir. İsteklilerin her ihale için ayrı ayrı olmak üzere belirtilen ihale gün ve saatine kadar geçici teminat makbuzu veya süresiz teminat mektubu ile Gerçek kişilerin T.C. Kimlik numarası, Tüzel kişilerin ise vergi kimlik numarası ile birlikte komisyona müracaat etmeleri gerekmektedir.                                                                                                                          

Başka şahıs adına ihaleye iştirak edeceklerin noter tasdikli vekaletnameyi, Tüzel Kişilerin yukarıda belirtilen şartlardan ayrı olarak idare merkezlerinin bulunduğu yer Mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve Sanayi Odasından yahut benzeri mesleki kuruluştan ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış sicil kayıt belgesi ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş imza sürkülerini veya vekaletnameyi vermeleri; Kamu Tüzel Kişilerinin ise tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduğunu belirtir belgeyi vermeleri zorunludur.                                                                                                  

Posta ile yapılan müracaatlarda meydana  gelebilecek  gecikmeler kabul edilmez.                                                                                  

İhalelerden yasaklı olanlar ihaleye katılamaz.                                                                                                                                

İhale komisyonu ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.                   

Editör: Doğu Gazetesi