Çok kısa bir zaman diliminde zoru başaran Power Plate Erzincan sahibi Cem Durdağı, her kilolu vatandaşın Ömer Türkoğlu gibi programa uyması halinde bu tür sonuçların her zaman alınabileceğini ifade ederek, kilo sorununu Erzincan’da sona erdirmeye aday olduklarını söyledi.

 

5 ayda 41 kilo veren Ömer Türkoğlu, Power Plate Erzincan’a ne kadar teşekkür etsem azdır diyerek mutluluğunu paylaştı. Kilolu vatandaşlara tavsiyelerde bulunan Ömer Türkoğlu, azmettikçe başarılmayacak hiçbir şeyin olamayacağını ifade etti.

 

Power Plate Erzincan Sahibi Cem Durdağı, işletmeleri ile ilgili bilgiler vererek, “Azmin sonu her zaman başarı ile biter” diyerek; “Ben kuruluşumuz ile ilgili bazı bilgiler vermek istiyorum.  Power Plate Erzincan, pilates çalışmaları ile % 90’ a yakın bayan üyelerden oluşmaktadır. Her üyemizde iyi sonuçlara ulaşması için uğraşsak da zaman zaman üyelerin azimsizliğinin azimetine uğradığımız  olabiliyor.

Ömer bey de bu tür bir şeyle karşılaşmadık. Dediklerimizi harfi harfine uyguladı. Sonuç olarak olması gereken rakamlara ulaştık.  Herkes için aynı ölçülere ulaşacağız diye bir şey yok. Çünkü her vücut metabolizması ya da yaşam şekli bir değildir. Yeme zamanı, yeme alışkanlıkları, uyku düzeni, yaptığınız iş, yaş, cinsiyet vs bir çok neden sıralanabilir.

Ömer Bey’in vücut analizi sonuçlarına baktığımızda Haftada 3 gün ortalama 30 dakikalık çalışmalarla ve kısa bir zaman kavitasyon çalışmasıyla, 5 ayda 41 kilo verdiği bununda 32,6 kilo yağdan verdiğini gördük. Aslına bakarsınız spor yaptığımız zamanlar toplamda 3 ay’ı kapsıyor. Ancak Ömer bey’in analiz sonucunu Ramazan ve darbe dönemine  denk geldiğimiz için 5. ay sonunda alabildik. Tabi ki bu çalışmalarımızı yaparken doktora gidip tahlillerini de yaptırmayı ihmal etmedi. En son tahlillerde ki sonuçlarda karaciğer yağlanması bitmişti. Kolesterol ve şeker oranları çok düşmüştü. Birkaç ay ara verdikten sonra tekrar spora başlamış olduk. 

 

Hayatımız da sporu eksik etmememiz gerek. Her zaman yapamasak da zaman zaman spor yapmalıyız. İşletmemizde spora gelen kişinin bazı yiyecek içeceklere karşı bağımlılığı var ise hipnoterapi uzmanımızın yardımıyla kişinin bağımlılığını bitirebiliyoruz. Ayrıca medikalterapi uzmanımızın desteğiyle de Lenf Drenaj uygulamasıyla bloke olmuş lenf sıvısının serbest akışını sağlayarak lokal kilo ve selülite yol açan ödem ve toksinleri dolaşım sisteminin düzenlenmesiyle dışarı atılımını sağlıyoruz.

 

Power Plate Çalışmaları:

 

Power Plate astronatların yer çekimsiz ortama maruz kaldıklarından dolayı kas kaybı yaşamamalarına karşı  yapılmış ve sonrasında spor merkezlerinde kullanılmaya başlanmıştır. Bizde işletmemizde haftada 3 gün ortalama 30 dakikalık yağ parçalama ve yakımı  çalışmaları yapmaktayız. Bu çalışmalar metabolizmayı hızlandırmak ve kilo verebilmek adına bacak, kol ve de çoğunluğu karın hareketlerinden oluşan seanslardır.  Power Plate sanatçılar, sporcular, fizik tedavi merkezleri vs. tarafından bir çok yerde kullanılmaktadır. Ülkemizde de Milli takımımız, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş gibi spor kulüplerimizde de kullanılmaktadır. Hatta  Erzincan spor, Refahiye spor, Erzincan Belediyesi, TFF ve birkaç spor kulübü ve belediyelerle irtibat kurmamıza rağmen. Power Plate gerekli yerler tarafından tanınmadığı ve ilgilenilmediği için maalesef ki askıda kalmıştır. 

 

                                   

Zayıflama sürecine nasıl başladınız ve karar verdiniz?

 

5 ayda 41 kilo veren Ömer Türkoğlu ise açıklamasında, “Spor günlerime fire vermeden  takip ederek ve de diyetime uyarak bu günlere geldim” diyerek; “Artık kıyafetler üstüme olmamaya başlayınca kendimi iyi hissetmemeye başladım. Görüntü ruh ve bedenende iyi değildim. Ailemin de isteği ile Power Plate Erzincan’a müracaat ettim. Cem hoca ilk etapta “zoru ve başarırız ama imkansızı başarmamız zaman alabilir” dedi. Bende ona güvenerek ya Bismillah dedim ve başladım.

Sonrada spor günlerimi fire vermeden  takip ederek ve de diyetime uyarak bu günlere geldim. Bu süreçte sigaramı da bıraktım tabi bırakınca diyetimi yapmakta zorlandığımda oldu. Ama azmimi yitirmedim ve sigarayı da bırakmış oldum. Sporu evimde yaparım, dışarıda yaparım deseydim beklide bu kadar devam ettiremezdim. Cem hoca ile bireysel bir şekilde çalıştım. Her hareketimde yanımda olduğu için  bende devam dedim. Mutfaktan kalkıp su içmeye eriniyordum.

 

İyi sonuçlar almaya başlayınca horlamam kalmadı, yürümeyi sevmeye başladım. İnternet sitelerinde araştırırdım kilolu kişiler zayıflayınca çoğu hastalığı yendiğini görüyordum. Ben bunları bilahare gördüm. Baş ağrım geçti. Yapamadığım hareketleri yapabilmeye başladım.  Nefes alış verişim düzene girdi. Dizlerimde ki ağrılar geçti. Şekerim yüksekti şu an gayet normal değerlerde. Karaciğer yağlanmam bitti. Kolesterol değerlerim normal seviyelere yaklaştı. Kısaca şunu söyleyeyim, yolda gören arkadaşlarım dahi beni tanıyamaz oldu. Ben onlara selam verdikten sonra tanır oldular.

 

Ömer Türkoğlu ne ile besleniyor?

 

Sabahları 2 haşlanmış yumurta peynir zeytin bal süt pekmez yemelerimi eksik etmiyorum. Öğlen gayet mütevazi yiyorum. Akşamları sebzelerden oluşan detoks çorbam var. Yoğurdum var. Yeşil çay 2  fincan içiyorum. Ekmek yemiyorum desem yeridir. Gazlı içecek içmiyorum. Hazır gıda yemiyorum. Karbonhidrat ihtiyacımı ekmek değil de az miktarda olsa bulgurdan alıyorum. Bu tür yeme düzenine oruç tutar gibi davranarak alıştım. Ramazan’ında ilk günleri insan nasıl açlık da zorlanıyorsa benim de zorlandığım oldu ama hepsine alıştım. Vücut analizinde ki tartı sonuçlarını gördükçe daha da hevesim arttı ve Cem Bey’in programını eksiksiz yerine getirdim.  

 

 

Cem Durdağı Kimdir?

 

Cem Durdağı, 1977 İzmir doğumlu. Eşi Erzincan Üniversitesi’nde Doçent. Eş durumundan dolayı  5 yıldır Erzincan’da görev yapıyor. İşletme mezunu olan Cem Durdağı, Power Plate eğitimini aldıktan sonra Erzincan’da iş hayatına devam ediyor.










Editör: Doğu Gazetesi