Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda konuşma yapan KADEM Erzincan Temsilcisi Büşra Eren, ‘’Bugün burada sizlerle birlikte 41. Temsilciliğimizi açıyor olmaktan ve sizlerle birlikte olmaktan gurur ve mutluluk duyuyorum. Medine’ye vakıf olmuş bu topraklara KADEM’i kazandıranlara, KADEM kurucularına, yürekten teşekkür ediyorum. KADEM’in çalışma olan kadın kimi zaman zerafeti, kimi zaman letafetin, kimi zaman adaletin ve şefkatin kahramanı olmuştur. Timseli olmuştur. Her mesleği hakkı ile eda eden kadın en güzel ve en kutsal mesleği olan anneliği de yaşadığı topluma mimar veren olmuştur. Toplumun eğitiminin kadın eğitiminden geçtiğini bilen bütün yönetimler pozitif bir ayrımcılıkla kadının eğitimine değer vermiştir. ‘’ dedi.

Ardından konuşan KADEM Başkan Vekili Melek Çakıroğlu yaptığı açıklamada, ‘’2013 yılında Kadın ve Demokrasi Derneğini kurmak üzere 16 kadın yola çıktık. Niyetimiz halisti. Salih niyetlerle yola çıktık. Kadınlar için yola çıktık. O 16 kadın bugün binlerce kadın oldu. Bu sizlerin destekleri ile oldu. Allah hepinizden razı olsun. Ama biz yola çıktığımızda kadınlar olarak yola çıktık fakat erkeklerimiz bizi yalnız bırakmadılar. Çünkü biz kadın meselelerine çözüm getirmek için bu meselelerin üstesinden gelebilmek için ancak bu problemleri erkeklerle üstesinden gelinebileceğine inandık ve kendimizi onlara iyi anlattığımıza inanıyoruz. Çünkü hepiniz buradasınız. ‘’ dedi.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, “Kadın toplumun her yerinde her zaman olmuştur. Ama zaman zaman bazı devreler biz bunu fark edemedik ihmal ettiğimiz zamanlarda bunun sıkıntılarını yaşamışızdır. Biz başarılı erkeklerin arkasında mutlaka başarılı bir kadın vardır. Kadın anadır aynı zaman da. Ana üretkendir. Yeter ki ona o fırsatı verelim.’’ şeklinde konuştu.

Kadınların baş tacı olduğunu belirten Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy; “Cennet annelerin ayakları altındadır. Hadisi şerifi gereği tüm annelerin anneler gününü tebrik ediyor, sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Hepimizi yetiştiren bir anne var arkamızda. KADEM derneği kadınların hak ve özgürlüklerinin korunması için kurulmuş bir dernek. 41. Şubesini Erzincan’da kurduk. Kadınlar baş tacımız. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın kadınlara verdiği değer en üst seviyededir. Partimizin kurulmasında, ilerlemesinde, büyümesinde her türlü alanda kadınlarımızın çok büyük emekleri var.’’ dedi.

Temsilciliğin açılışına Erzincan Belediye başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, KADEM Başkan Vekili Melek Çakıroğlu, KADEM Erzincan Temsilcisi Büşra Eren ve çok sayıda davetli katıldı.

Editör: Doğu Gazetesi