Final maçını izlemek isteyen Kemahlılar 75. Yıl Beylerbeyi Stadını büyük bir ilgiyle doldurdu.

Bu coşkulu günde sahada olamayanlar için Kemahlılar Derneği’nin resmi Youtube sayfası aracılığı ile maçlar canlı olarak yayımlandı ve 5 bine yakın görüntüleme ile futbol severlerle buluştu. Protokol üyeleri, teknik heyet ve futbolculardan maç öncesi ve sonrası röportajlar yapıldı. Final Maçının spikerliğini ise derneğin genel koordinatörü Şahin Çulfa yaparken, Kerim Toraman yorumlarıyla maça renk kattı.

Üsküdar Belediyesi Başkanı Hilmi TÜRKMEN, Üsküdar Belediyesi Başkan Vekili Ekrem BAKİ, Maltepe Belediyesi Sosyal Yrd. ve Park Bahçeler Müdürü Hüseyin KÖSE, Türkiye Gençlik STK’ları Platformu Başkanı Ömer Faruk TERZİ, Kemahlılar Sosyal Kültür ve Yardımlaşma Derneği Eski BaşkanlarındanMehmet ORAL ve Şerafettin ULUTÜRK, İst. Kemah Spor Başkanı Hüseyin ÇAKMAKTAŞ, Eski Turnuva Başkanlarımızdan Yusuf GÜNDÜZ, İst. Erzincan Spor Başkanı Fatih ERSOY, İliç Dernekler Fed. Başkanı Cahit TATAR ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Refahiye Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri, Önder Şişli İlçe Başkanı Mitat AKBUDAK, İstanbul Toplu Ulaşım Otobüsçüler Derneği Başkanı Zakir UZUN, 15 TemmuzŞehidi Burak CANTÜRK’ün Babası Elyasa CANTÜRK, Şile Savcısı Hikmet Fazıl BALCI, B.D.D.K Kurul Üyesi Mustafa BALCI, Emin Evim Yönt. Kur. Üys. Ünal BOZALP, TFF Hakem Hocası Ömer ALA, Türkiye Futbol Federasyonu İl Başkan Vekili Ufuk TATAR, AK Parti Üsküdar İlçe Yönetim Kurulu ÜyesiMuhammed KARAHAN ve birçok Köy Dernek Başkanımız, Dernek Yönetim Kurulu üyeleri final maçlarını izlemek için protokolde yerlerini aldılar.

Kemah Köyleri Dostluk Turnuvası 3.’sü Bozoğlak Spor 4.’sü Ayranpınar Spor

Yarı final eşleşmelerinde Bozoğlak – Koçkar ve Ayranpınar - Boğaziçi karşı karşıya gelmiş Koçkar ve Boğaziçi köyleri adını finale yazdırmıştı. Final gününün ilk maçında 3.’lük ve 4.’lük için Ayranpınar – Bozoğlak karşı karşıya geldi ve 6-2 sonuç ile Bozoğlak Spor 42. Kemah Köyleri Dostluk Turnuvası 3.’sü,Ayranpınar Spor ise 4. olarak turnuvayı tamamlayan takım oldu.

Bozoğlak Sporda golleri Tolunay KILINÇ (2), Mehmet BİRİCİK, Emre BİRİCİK, Ali KILINÇ, Yunus TORAMAN (k.k.) attı.

Ayranpınar Sporda golleri Cem TOKSÖZ ve Zahid YÜCEDAL attı

Şampiyonluk Yolunda Kıran Kırana Mücadele…

Büyük bir katılımın olduğu final maçında heyecan doruktaydı ve final maçının heyecanını yaşamak için birçok sporsever statta yerlerini aldı. Her iki takımda izleyicilere seyir zevki yüksek, mücadelenin çok fazla yaşandığı bir final maçı izlettir.

Final maçını Ali KOÇ, Tolgahan KÜÇÜK, Batuhan BULUT ve 4. Hakem Atakan KOZİK yönetti.

İlk golü Mehmet Emin TAŞDELEN’nin köşe vuruşuyla bulan Koçkar Spor 13. Dk skoru 1-0 yaptı. Koçkar Spor dakikalar 30’u gösterirken serbest vuruşu kullanan Mehmet Emin TAŞDELEN harika golüyle skoru 2-0 yaptı.

Dakikalar 33. gösterirken Koçkar Spor’un defasında yaptığı paslaşma hatasını takip eden Salih ARSLAN, Boğaziçi’nin ilk golünü attı ve ilk yarıda başka gol olmayarak 2-1 sonuçlandı.

Dakikalar 60’şı gösterirken Boğaziçi Muhammed Burak ARSLAN’nın kullandığı serbest vuruşla kaleciden dönen topa vuran Rıdvan ARSLAN skoru 2-2 eşitleyerek Boğaziçi 2-0’dan skoru 2-2 getirdi.

İlk 90 dakikada eşitlik bozulmayarak uzatma dakikalarına gidildi. Uzatma dakikalarında da eşitlik bozulmayarak büyük finalde penaltı atışlarına gidildi.

Boğaziçi Sporda penaltı atışlarını Rıdvan ARSLAN, Salih ARSLAN, Mehmet YÜCEL gole çevirirken Halil Bilir ve Muhammed Burak ARSLAN atışlardan yararlanamadı.

Koçkar Sporda ise Mehmet Emin TAŞDELEN,Berat ŞEN, Vahit ÇİFTÇİ, Taner MOL golle buluşurken Baki İŞERİ atıştan faydalanamadı.

Penaltı atışlarında Koçkar Spor 4-3 üstünlük sağlayarak 42. Kemah Köyleri Dostluk Turnuvası Şampiyonu oldu..

Maçların bitmesinin ardından Kupa Töreni ve Enler ödül törenine geçildi.

İlk önce turnuvaya ev sahipliği yapan 75. Yıl Beylerbeyi Stadı yöneticilerine teşekkür plaketleri takdim edildi. Beylerbeyi Spor Kulübü As Başkanı Arif TÜLLE, Beylerbeyi Spor Kulübü Başkanı Mustafa YAZICI, plaketlerini Turnuva Başkanı Kani AKAY’dan aldı.

Günün anısına final maçını yöneten hakemlerimize ve grup maçlarında emekleri olan hakemler adınaTolgahan KÜÇÜK, Batuhan BULUT, Ali KOÇ, Atakan KOZİK ve İl Hakem Gözlemcisi Ömer ALA’ya Yönetim kurulu üyelerimiz Serdar YILMAZ, Hayrettin ÖZMEN, Emrah DEDE ve Gençlik Kolları BaşkanıAbdullah YÜCEL, tarafından hediye takdimi oldu.

Turnuva süreci boyunca sahada ciddi emekleri olan yürütme kurulu üyeleri Cemil ŞENGÜL, Muharrem SARIBOĞA, Abdullah HANÇER, Mehmet AYDOĞMUŞ, Baki ÜNAL, ceza kurulu üyeleri Vehbi BOZPINAR, Hakan GÜLTAŞ’a ve eski Kemahlılar Derneği yöneticilerinden Kerim TORAMAN’a yarı final ve finalde yaptığı desteklerden dolayı turnuva başkanımız Kani AKAY tarafından teşekkür plaketleri takdim edildi.

Bu yıl turnuvaya katılım göstererek renk katan Ayranpınar, Boğaziçi, Bozoğlak, Dedek, Dedeoğlu, Doğanbeyli, Hakbilir, Karadağ, Kayabaşı, Koçkar, Muratboynu, Seringöze, Tandırbaşı, Taşbulak, Yücebelen spor kulüplerimizin yöneticilerine Dernek Başkanımız Fahrettin ARSLAN tarafından teşekkür plaketleri takdim edildi.

42.Kemah Köyleri Dostluk Turnuvası Gol Kralı Berat ŞEN (Koçkar) ödülünü Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Şahin ÇULFA'dan aldı.

42.Kemah Köyleri Dostluk Turnuvası En iyi Kaleci Safa ARPACI (Koçkar) ödülünü Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Şemsettin AKÇAKAYA'dan aldı.

42.Kemah Köyleri Dostluk Turnuvası En iyi Kaptan ödülü Cem TOKSÖZ (Ayranpınar) ödülünü Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Davut ARSLANCAN'dan aldı.

42.Kemah Köyleri Dostluk Turnuvası En iyi Yönetici Ahmet GÜÇLÜ (Tandırbaşı) ödülünü Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Güngör İLTER'den aldı.

42.Kemah Köyleri Dostluk Turnuvası En iyi Antrenör Birol BABACAN (Bozoğlak) ödülünü Turnuva Yürütme Kurulu Başkanı Sedat MENKÜÇ'den aldı.

42.Kemah Köyleri Dostluk Turnuvası Centilmen Takımı Ayranpınar Spor ödülünü Turnuva Başkanı Kani AKAY'dan aldı.

42.Kemah Köyleri Dostluk Turnuvası Fair Play Ödülü Muratboynu Spor ödülünü Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin SARI'dan aldı.

42.Kemah Köyleri Dostluk Turnuvası En iyi Dernek Başkanı Ödülü Zühtü ÖZBERK (Seringöze Köyü) ödülünü Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Şenel KARTAL'dan aldı.

Ödül töreninin bitmesinin ardından finalistlerimize kupaları ve madalyaları takdim edildi.

Ayranpınar Spor 4.’lük kupasını Türkiye Futbol Federasyonu İl Başkan Vekili Ufuk TATAR ve Kemahlılar Dernek Başkan Yrd. Sebahattin BAYKAŞ’ dan aldı.

Bozoğlak Spor 3.’lük kupasını İst. Kemah Spor Başkanı Hüseyin ÇAKMAKTAŞ ve Kemahlılar Dernek Başkan Yrd. Saim OVAYURT’ dan aldı.

Boğaziçi Spor 2.’lik kupasını Türkiye Gençlik STK’ları Platformu Başkanı Ömer Faruk TERZİ ve Kemahlılar Dernek Başkan Vekili Ali PAYALAN’ dan aldı.

Koçkar Spor Şampiyonluk Kupasını Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN ve Kemahlılar Dernek Başkanı Fahrettin ARSLAN’ dan aldı.

Törenin ardından tüm takımlar sahneye davet edilerek hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından 42. Kemah Köyleri Dostluk Turnuvası son buldu.

Editör: Doğu Gazetesi