23-27 Eylül tarihleri arasında tüm ülke genelinde kutlanmakta olan Ahilik haftası etkinlikleri çerçevesinde Erzincan Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği tarafından Erzincan Belediyesi önünde bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunumu yapıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam eden programa Erzincan Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Necmettin Ünal, Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Polat,  Sanayi Ticaret İl Müdürlüğünde görevli Şube Müdürü Şemistan Erdoğan, Erzincan Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği üyesi Namık Polater ve esnaf temsilcileri katıldı.  
Düzenlenen çelenk sunumu sonrasında Ahilik kültürünün geleneksel hale geldiğini belirten Erzincan Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı Necmettin Ünal açıklamasında; “Ahilik haftamız 23 Eylül’de başlayıp, hafta sonu 27 Eylül’de Kırşehir’de bayramımız kutlayacağız. Etkinliklerimiz Gümrük ve Ticaret Müdürlüğümüz yetkilileri de haftamızda bizlerle beraber olacaklar. Etkinlikler çerçevesinde çeşitli ziyaretlerimiz olacaktır. Haftamızın sonunda ise Erzincan Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliğimiz olarak, Kırşehir’de Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ında katılacağı program ile birlikte bayramımızı kutlayacağız. Ahilik kültürümüz, Türkiye genelinde geleneksel hale gelmeye başladı.
Ülkemizde, esnaf ve sanatkârımıza ve tüm yurttaşlarımıza Ahilik kültürünün bilincini yerleştirmek için gayret ediyoruz. Bizim bu gayreti göstermemizde ki en büyük sebep ise Osmanlı tarihimizde 600 yıl sürmüş bir teşkilatı olan Esnaf Odaları Birliği ve Osmanlı Devletinin ayakta kalmasının en önemli ayaklarından biri Ahilik kültürü olmuş. Bizim Erzincanlı hemşerilerimizden istirhamımız, evlerine, işyerlerine Türk bayraklarını asarak bu geleneği sürdürmemize destek olmalarını istiyoruz ve haftamızın ülkemize, Erzincan’a hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 
Editör: Doğu Gazetesi