Açılış kurdelesini kesen Sayın Valimiz yaptığı konuşmasında;  0–6 yaş arası insan gelişiminin en hızlı dönem olduğuna dikkat çekerek okul öncesi eğitim verilen öğrencilerin duygusal gelişimlerinin desteklediğini, yetişkinlik döneminde de kişilerin daha üretici, daha verimli olduklarını ve sahip oldukları potansiyeli kullandıklarını ifade etti. Yapılan çalışmalara göre okul öncesi eğitim alan çocuklarda okula devam oranlarının ve okul başarısının daha yüksek olduğunu belirtti.
Konuşmasının devamında Valimiz Sayın Abdurrahman Akdemir“Okul öncesi eğitime çok önem veriyoruz. Biliyoruz ki okul öncesi eğitim alan çocukla, almayan çocuğun eğitim esnasındaki başarıları aynı değil. Okul öncesi eğitim alan çocuklar, almayanlara göre normal eğitim çağlarında çok daha başarılı oluyor. Onun için bizim Erzincan’da hedefimiz bütün çocukları okul öncesi eğitimden geçirmek. 5 yaş grubu çocukların tamamı mutlaka okul öncesi eğitimi almalıdır. ” şeklinde konuştu.
İlimizde okul öncesi eğitimi yaygınlaşmasında hassasiyet gösteren Valimiz Sayın Abdurrahman Akdemir’e Erzincan Belediyesi Başkanı Cemalettin Başsoy, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Polat ve kurum amirleri eşlik etti.

Editör: Doğu Gazetesi