Düzenlenen etkinliğe Erzincan Vali Yardımcısı Fatih Kaya, Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Düzenlenen etkinlik ile ilgil açıklamalarda bulunan Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, burada maksadın var olan değerlerimizin devamını sağlamak onların yok olmasını engellemek olduğunu dile getirdi.

Gün açıklamasında; “15-22 Nisan Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde ilimizde de İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kültür Müdürlüğümüz ve Erzincan Üniversitesi ile birlikte Turizm Haftasını dolu dolu geçirebilme ile ilgili programlarımızı bu gün başlatmış bulunuyoruz. Şu anda bulunduğumuz yer Hürriyet Teknik ve Anadolu lisemiz. Okulumuzda yöresel yemek yarışmalarının 7. Sini tertip ediyoruz. Yemek yarışmalarında her yıl katılımın daha da artması bizleri ziyadesiyle memnun etmekte. Bir diğeri ise genelde yöresel yemek yarışmalarının bizim bir kültürümüz olduğunu ve unutulmaya yüz tuttuğunu düşünürken, gençlerin bu konuda oldukça duyarlı olduğunu görmek pek de öyle olmadığını bizlere göstermiş oldu bu yüzden oldukça memnunuz bu tür etkinliklerden. Maksadımız var olan değerlerimizin devamını sağlamak onların yok olmasını engellemek. Bu nedenle yedinci etkinliğimizi yaptık. Burada amacımız, Erzincan’ımızın ülkemizin kültürel zenginliklerini gün yüzüne çıkarmak. Biz Erzincan olarak başlatmış olduğumuz bu programın devamı hafta içerisinde devam edecek. Maksadımız Turizm Haftasını dolu dolu geçirmek” dedi. 

Editör: Doğu Gazetesi