İmam Hatip Liseleri arası 7’inci Arapça bilgi yarışmaları il elemeleri yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından tertip edilen İmam Hatip Liseleri arası 7’inci Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmalarının il elemeleri yapıldı.

 

Erzincan Anadolu İmam Hatip lisesi konferans salonunda düzenlenen yarışmaya Erzincan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Alıcı, Erzincan Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Anadolu İmam Hatip lisesi Müdürü Harun şimşek, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Yarışmada Yrd. Doç Dr. Ahmet Çelik, Dr. Ahmet Şen ve Araştırma Görevlisi Nevres Açıkalın jüri olarak yer aldı.

 

Yarışma ilgili açıklamada bulunan Erzincan Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, öğrencilerin başarısını kutlayarak yetiştiren öğretmenlerine teşekkür etti. Gün; "Tüm Türkiye'deki İmam Hatip liselerimizin arasında olduğu gibi, Erzincan'da da İmam Hatip Liseleri arası Arapça bilgi yarışması düzenlendi. Bu Yarışma uluslar arası bilgi yarışması oluyor. İnşallah Erzincan 1.'sini seçtikten sonra bölgeye bölgeden sonrada Türkiye finaline öğrencilerimizi göndereceğiz. İlk okulumuz Türkiye Odalar ve Borsalar Anadolu Kız İmam Hatip Lisemiz, Erzincan Anadolu Lisemiz ile birlikte finalde yarıştılar. Sorular tamamıyla Bakanlık tarafından gönderilmiştir. Hiç kimsenin müdahalesi yok. 15 sorudan 15'inde doğru cevaplaması, öğretmenlerimizin başarısıdır. Ben öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. 3 okulumuz içerisinde Refahiye'de Çok Programlı Lisesi bünyesinde ki İmam Hatip bölümü de katıldı. Şiir yarışması oldu. Metin canlandırma yapıldı. Arapça yapıldı yarışmalar. Biz öğrencilerimize ve velilerimize genelde şunu söylüyoruz, tamamen çocuklarımızın akademik başarılarına odaklanmış bir durumda değiliz. Biz sosyal, kültürel, sportif etkinlikler ile öğrencilerimizin gelişmelerini de çok önemsiyoruz. Çok güzel etkinlikler oldu" dedi.

 

Editör: Doğu Gazetesi