Vali Arslantaş mesajında şu görüşlere yer verdi: “Aziz milletimizin vatan tutkusunu, bağımsız yaşama kararlılığını ve kutsal değerlerine verdiği önemi abideleştiren İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Milli Marş olarak kabul edilişinin 97. yıl dönümünü büyük bir gururla kutluyoruz.

İstiklal Marşımız, Anadolu’da birçok şehrin işgal altında olduğu bir dönemde, ezelden beri hür yaşamış aziz milletimizin esareti reddederek, her safhası eşsiz kahramanlıklar ile dolu bağımsızlık mücadelesini sürdürmesine moral ve cesaret kaynağı olmuştur.

Milli Mücadelenin en çetin döneminde, milletimizin yeniden dirilişine ve şahlanışına vesile olan bu eşsiz eser, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu kutsal vatan toprakları üzerinde ilelebet yankılanmaya devam edecektir.

Bizlere milli mücadele ruhunu, vatan, millet ve bayrak sevgisini, hür yaşama isteğini en güzel şekilde harmanlayarak bu destansı eserde ifade eden milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy; fikirleri, idealleri ve kişiliği ile örnek alınacak bir şairimizdir.

Bugün bizlere düşen en önemli görev, Kurtuluş Savaşında tüm imkânsızlıklara ve zor şartlara rağmen vatanın her karış toprağında verilen o büyük mücadeleyi bugün, bilimde, sağlıkta, ekonomide, teknolojide, hayatın her alanında göstererek ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için var gücümüzle çalışmaktır. Bu hedefe ulaşmak şehitlerimize, gazilerimize ve ecdadımıza karşı en büyük sorumluluğumuzdur.

Bu duygu ve düşüncelerle, İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 96. yıldönümünü kutluyor, başta Kurtuluş Savaşımızın lideri Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milletimizin ruh haline tercüman olup, istiklal ve istikbale inancımızı mısralarla ifade eden milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve vatanımızın bağımsızlığı, Türk milletinin ilelebet hür yaşaması için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.”

Editör: Doğu Gazetesi