Düzenlenen yemin törenine asker yakını olan yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Tören de en çok dikkat çeken ise vatani görevini torun veya babalarıyla Erzincan’da yapan asker ve ailelerine hediye verilmesi oldu. Yıllar önce Erzincan’da görev yapan ve yemin eden baba ve dedeler duygu dolu anlar yaşadılar.

 

59. Topçu Tugayında gerçekleşen yemin törenine Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir, Muharip Gaziler Derneği Erzincan Şube Başkanı Sabri Taş, askerler ve asker aileleri katıldı. 3. Ordu Bando Takımının verdiği mini konser ile başlayan yemin töreninde 59. Topçu Tugay sancağı tanıtıldı. Ardından 1995/4 tertiplerin ilk gelenlerine ve baba oğul aynı birlikte askerlik yapanlara 59. Topçu Tugayı Komutan yardımcısı Albay Mustafa Yaşar Arslanhan tarafından plaket ve hediyeler verilerek hatıra fotoğrafı çekildiler. 59. Topçu Tugayında 1995/4 tertipler bir bir silahlar ve Türk Bayrağına el basarak yemin töreni yapıldı. Ardından bir konuşma yapan 59. Topçu Tugayı Komutan yardımcısı Albay Mustafa Yaşar Arslanhan ' Her biri gururumuz olan bu yiğitleri yetiştiren vefakar anne ve babalar; “Bugün yemin ederek Türk Silahlı Kuvvetlerinin bir parçası olan evlatlarının içerisinde bulunduğu Türk Ordusu, kahramanlıkla ile her zaman sizin göz bebeğiniz olmuş, sizlerde “Peygamber ocağı” diyerek sahip çıktınız bu ocağa, göz bebeğiniz kınalı kuzularınıza kına yakarak davulla, zurnayla göndererek sahip çıktınız.

 

Şimdi evlatlarınız çakı gibi birer asker olarak karşınızda dimdik duruyor, sizleri saygı ve sevgi ile selamlıyorlar. Şimdi Türk Silahlı Kuvvetlerinin bu en genç Mehmetçikleri için müsaadenizle bir alkış istiyorum.

 

Biraz önce yemin ederek gerçek birer asker olan kıymetli silah arkadaşlarım; Sizler ettiğiniz yeminle bu kahraman ordunun yüklendiği misyon ve görevi kabul ettiniz. Bu yemin nerede ve hangi koşulda olursa olsun, gerektiğinde vatan, Cumhuriyet ve vazife uğrunda en değerle varlığınız olan canınızı feda etmekten kaçınmayacağınız ve bu uğurda sevdiğiniz her şeyi feda edeceğiniz anlamına gelmektedir.

 

Kahraman Mehmetçiklerim; Asla unutmayınız ki ; Türk Silahlı Kuvvetleri gücünü elinde bulundurduğu silahlardan almaz. Atatürkçü düşünce sisteminden, mutlak itaate dayalı disiplin anlayışından, sarsılmaz birlik ve beraberlik ile bağrından çıktığı yüce Türk milletinin ona olan güveninden ve sevgisinden,  halkının yüreğinden alır. “GÜÇLÜ ORDU GÜÇLÜ TÜRKİYE”  sözü de buradan gelmektedir.

 

Bu nedenle,  Vatan, Millet, Cumhuriyet. Bayrak ve İnsan  sevginizi her şeyden üstün tutunuz. Şimdi tutsal görev sırası sizde! Silahlı Kuvvetlerimizin en genç Mehmetçikleri olarak, sizlere güveniyor ve mükemmel birer asker olacağınıza inanıyorum.  Mesai mefhumu tanımadan sizlere eğitim veren bu güne hazırlayan, başta Tabur Komutanlarımız olmak üzere, bütün komutan ve eğitici arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.  Bu duygularla; canları ve kanları pahasına, bizlere bu kutsal vatanı emanet eden aziz şehitlerimizi rahmetle kahraman gazilerimizi minnetle anıyoruz. Törenimize katılarak bizleri onurlandıran, tüm konuklarımıza, Mehmetçiklerimizin siz değerli anne ve babalarına,yakınlarına tekrar şükranlarımı sunuyorum.

 

Kahraman Mehmetçiklerim; İçtiğiniz andın sizlere, Silahlı Kuvvetlerimize hayırlı, uğurlu olmasını ve hepinize başarı getirmesini, sağlık ve esenlik içinde kutsal hizmetinizi tamamlamanızı diler, gözlerinizden öperim. Yolunuz ve bahtınız açık olsun"dedi.

 

Konuşmanın ardından 59. Topçu Tugayı Er Eğitim Taburu tarafından askeri geçiş töreni düzenlendi. Törenin bitmesinin ardından aileler ile acemi askerler hasret giderdiler. 

Editör: Doğu Gazetesi