Yaptığım yapacaklarımın teminatıdır diyen Polat, iki yıl süresince yaptığı hizmetlerin vatandaş tarafından beğeni ile karşılandığını ve halkın güvenini kazandıklarını söyledi. Seçilmesi durumunda mevcut sorunların üzerine gidileceğini Erzincan’ı her yönüyle ele alarak birlik ve beraberlik içerisin güçlü ekonomi güçlü şehir modeli üzerinde yoğunlaşacaklarını belirtti.
 
Selçuk Polat’a sorduk;

Siyasete neden atılma gereği duydunuz?

Erzincan’a hizmetlerime daha etkin bir şekilde devam etmek amacıyla siyasette yer almaya karar verdim.
 
Neden AK Parti?

Ben AK Partiye 2004 yılından beri üyeyim. 2005 yılında da ak parti merkez ilçede teşkilat başkan yardımcılığı yaptım. Fikir olarak düşünce olarak ak partiye yakın oldum her zaman bu yüzden tercihimi AK Parti’den yana yaptım.

Erzincan için ne gibi Projeleriniz var?

En büyük avantajımız Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olmamdır. Bu görev vesilesiyle Erzincan’da sorun ve sıkıntılara ekonomik yönden vakıf oldum. Özellikle Erzincan’ın ekonomisinin değerlerinin üst seviyeye çıkması adına bir çok çalışmam olacak seçilmem durumunda. Çünkü ekonomi bir şehrin kalitesini ortaya çıkarıyor.

İnsanların refah düzeyi ne kadar yüksek olursa mutluluk seviyeleri de o denli yüksek olur. Öncelikle şunu söyleyeyim Erzincan tarımda, sanayide, turizmde gelecek vaat eden bir şehir. Bölgede hiçbir şehirde bulunmayan organize sanayi bölgemiz var. İnşallah organize sanayi bölgesinde yatırımcılara sağlanan teşviklerin daha cazip hale gelmesi için çalışmalarımız olacak. Tarım ve hayvancılık alanında yapılacak olan destekler ileri çıkarmaya çalışacağız. Sağlık konusunda özellikle hastane konusunda Erzincan’ın sıkıntıları var bu konulara değineceğiz. Erzincan meyvesi yönüyle bölgede cazibe merkezi haline getirilebilir tabi bunun da en önemli sorunlarından biri su sıkıntıları ve sulama birliklerinde ki sıkıntılar var bunlar öncelikli olarak halledilmesi gereken konular diye düşünüyorum ve seçilmem durumunda bunlar ve bunun gibi bir çok alanda çalışmalarımız olacak.
 
AK Parti’ye ne gibi katkılarınız olacak?

Bizim en büyük avantajımız şu, Ticaret ve Sanayi Odası’nda 3 bin’e yakın üyemiz vardı. Ve bu üyelerimiz sadece AK Parti’den değildi her kesimden vatandaşımız vardı. Biz de herkesin görüşüne düşüncesine saygı gösterdik birlikte çalışmanın en büyük örneğini gösterdik. Benim altını çizmek istediğim konu ise şu: ben her partiden vatandaşımızın oylarına talip olacağım. Herkes bizi bu iki yıl içerisinde tanıdı hiçbir düşünceyi ayırt etmeden hizmet verdik. Bunun da karşılığını alacağımıza inanıyorum. Görev almam durumunda Erzincan halkına hiçbir ayırım göstermeden tarafsız bir şekilde çalıştığımızı da vatandaşlarımız AK Parti’de görecekler.
 
Siyasi bilgi tecrübenizden bahseder misiniz?

2005 yılında AK Parti’de 3 yıl boyunca faal bir şekilde merkez ilçe teşkilat başkanlığı yaptım. Merkez beldelerin teşkilatlarının oluşturulması ve insanların düşüncelerinin neler olduğu konusunda tecrübelerim oldu. Ayrıca Ticaret Sanayi Odası da bir siyaset başlı başına. Biz oraya seçimle geldik ve 13 grup içerisinde 11 grup kazanarak geldik. Yani burada %95 üyelerimizin desteğini aldık. Burada ki %95 oyumuz şimdi AK Parti’ye katkı olarak sunmak istiyoruz.
 
Göreve hazırım diyebiliyor musunuz?

Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Erzincan’ın en büyük kuruluşlarından biridir. Burada görev yaptığım sürece şöyle bir avantajım oldu. Standart bir başkanlık yapmadım Erzincan’ın birçok yerinde olan problemlerden bilgim var. TSO başkanlığı yaparken ayrıca KUDAKA yönetim kurulu üyeliği yaptım, iş geliştirme merkezi yönetim kurulu başkanlığı yaptım, organize sanayi başkan vekilliği yaptım. Ayrıca TOBB ekonomi politikalar komisyonunda görev yaptım. Burada ki bilgi birikim ve becerilerimizi inşallah siyaset içerisinde AK Parti çatısı altında bütün Erzincanlılara sunacağız.

Seçilirsem şunları yaparım dediğiniz bir şey varmı?

Öncelikle Erzincan yatırım potansiyelini geliştirmeye çalışırım. Başta hızlı tren olmak üzere ulaşım yönünden çalışmalar yaparım. Yöresel ürünlerimizin şehre marka değer katması için çalışmalar yaparım. Turizm yönünde teknik altyapının gelişmesi için çalışmalar yapardım. Ergan dağını yaz turizminde de gelişmesi için çalışmalar yaparım. Kemaliye sırat on Fırat bölgesi turizm açısından çok önemli bir yer bu bölgenin tanınması ve turizmin geliştirilmesi için çalışmalar yaparım. Kamunun daha etkin ve verimli bir biçimde görevlerini yerlerine getirebilmesi için çalışmalar yapabiliriz. Araştırma hastanesi ve devlet hastanesinin doktor imkânlarının geliştirilmesi, kadın doğum ve çocuk dâhiliye başta olmak üzere eksikliklerin giderilmesi konusunda çalışmalar yapabiliriz. Sivil toplum örgütleri ile ortak yönetim modelleri geliştirilebilir. Yerel nüfus içerisinde yer alan alevi vatandaşlarımız için kültürel yapılarının geliştirilmesi ve kültürel bütünleşme kapsamında Alevi, Sünni ortak paydaların ön plana getirildiği programlarda sosyallik güçlendirilebilir. Yerel yöneticilerin inisiyatif alabilmesi için şehir ile topyekun hareket edilecek. Özel sektör yatırımcıların iş ve işlemleri ivedilikle tamamlanması ve yatırımların düzgün bir şekilde yapılmasını sağlayacağız. Şehrin sahip olduğu değerler ve potansiyelleri güçlendireceğiz örneğin tulum peyniri, bakırı, üzümü gibi. Altıntepe tarih merkezinin ulusal ve uluslar arası arenada verimliliği arttırılabilir. Kış ve doğa turizmine gereken önem verilerek cazibe merkezi haline getirilebilir.
 
Sonuç olarak 2023 vizyonu kapsamında şehrimizi daha yaşanabilir daha üretken ve bulunduğu konum itibariyle, ulaşım sanayi ve tarım üretim merkezi olmak ve şehrimize hizmet vermek istiyoruz.
 
Erzincan neden sizi seçmeli?

Öncelikle Ticaret ve Sanayi Odası’nda ki yaptığımız dinamik hizmetleri gördüler, Erzincan aşığı olduğumuzu gördüler, yaptığımız çalışmaları gördüler, kamu kurum ve kuruluşlarla diyalogumuzu gördüler, Erzincan adını taşıyan bir çok alan ve programlarda olduğumuzu, Erzincan yararına olan her türlü çalışmaların yanında olduğumuzu ve sayamadığımız bir çok hizmetimizi gördüler bu yüzden Erzincanlıların gönlünde taht kurduğumuzu düşünüyorum.
Editör: Doğu Gazetesi