Aday Memurların Yetiştirilmelerine Dair Genel Yönetmelik hükümleri çerçevesinde Erzincan Üniversitesinin çeşitli birimlerinde görev yapan aday memurlar, Temel Eğitimin ardından Temel Eğitim sınavına tabi tutuldu.
Hukuk Fakültesi Amfi Salonunda düzenlenen sınava 98 memur katıldı ve sınav 120 dakika sürdü. Aday memurlara Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Genel Olarak Devlet Teşkilatı, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu, İnsan Hakları, Yazışma ve Dosyalama Usulleri, Gizlilik ve Gizliliğin Önemi, Devlet Malını Koruma Devlet Malını Koruma, Tasarruf Tedbirleri, Haberleşme, Halkla İlişkiler, Türkçe Dilbilgisi Kuralları, Milli Güvenlik Bilgisi konularında toplam 100 soru soruldu.
     Aday memurlar Temel Eğitim sınavının ardından Hazırlayıcı Eğitim programına girecek. Hazırlayıcı Eğitim Programında ise; Genel Olarak Üniversite Teşkilatı, 2914 Sayılı Personel Kanunu, 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu, 6245 Sayılı Harcırah Kanunu, Taşınır Mal Yönetmeliği, 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar Ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu, 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi Ve Kontrol Kanunu, Mal Bildirimi, Bilgisayar, Protokol Kuralları, Davranış Bilimleri, Amir-Memur İlişkileri, İlk Yardım, Disiplin Yönetmeliği, Yönetim ve Organizasyon konularında eğitim verilecek.
     Hazırlayıcı Eğitim aşaması eğitim programı sonunda Hazırlayıcı Eğitim Sınavı düzenlenecek. Temel Eğitim ve Hazırlayıcı Eğitim Sınavını başarıyla geçen memurlar Asil Memur olmaya hak kazanacak.
Editör: Doğu Gazetesi