Erzincan, AK Parti Genel Merkezi'nin dün YSK'ya verdiği liste ile bir kez daha sallandı. 2 dönemden bu yana AK parti'nin Erzincan'da ki temsilciliğini yapan Sebahattin Karakelle'nin ismi listede yer almadı. Erzincanlıların büyük bir kısmının lehine tahminde bulunduğu Devlet Demir Yolları Eski Genel Müdürü Süleyman Karaman'ın listede Erzincan milletvekili olarak isminin yer almaması sürpriz olarak değerlendirildi. 

Geçtiğimiz seçim Erzincan Milletvekili adayı olarak 2. sırada yer alan Burhan Çakır'ın yanısıra listede kendilerine yer bulamayanlar büyük üzüntü yaşadı. 

Halen Doktor olarak görev yapan Talha Erol Durmaz, büyük bir adım atarak Ak Parti'nin ilk sırasında yerini aldı.
Eski Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım'ın avukatı olduğu öğrenilen, Serkan Bayram ise Ak Parti Erzincan listesinin bir diğer sürprizi. İstanbul 1. Bölgeden aday adaylığını açıklayan, 2. seçim bölgesi olarak Erzincan'ı seçen Avukat Serkan Bayram Ak Parti Erzincan Milletvekili Adaylığında 2. sıradaki yerini aldı. 

Seçim çalışmaları için Erzincan'a hiç gelmediği öğrenilen Serkan Bayram'ın da kısa bir süre içerisinde Erzincan caddelerinde seçim çalışmalarına katılması bekleniyor. 

7 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek olan genel seçimlerde Milletvekili olarak Erzincan'ı temsil etmek adına yarışacak olan partiler ve bu partilerin adayları aşağıdaki şekilde gerçekleşti. 

AK PARTİ 
1. SIRA DOKTOR TALHA EROL DURMAZ
2. SIRA SERKAN BAYRAM 

       MHP MİLETVEKİLİ ADAYLARI
1 - Ümit Özker
2 - Mutlu Özdemir  
 

SAADET PARTİSİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

1 - Bekir Güzel
2 - Ali Cebeci 

     CHP MİLETVEKİLİ ADAYLARI
1- Erdoğan Özyalçın
2- Yalçın Tanrıverdi 
 
      HDP MİLETVEKİLİ ADAYLARI
1- Erol Ağdaş
2- Fatima Turan



14 Nisan tarihinde YSK tarafından geçici listeler açıklanacak. İtirazların değerlendireleceği bu süreç 24 Nisan tarihinde kesin listelerin resmi gazetede yayımlanmasıyla son bulacak. 
Editör: Doğu Gazetesi