Erzincan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personeller ile sivil toplum kuruluşları çalışanlarına Erzincan’da üç gün “Eğitici Eğitimi Programı” gerçekleştirilecek.
Aile Eğitimi ve İletişimi, Sağlık, Hukuk, Medya ve İktisat başlıkları altında verilecek olan eğitimlere, Erzincan merkez ve ilçelerden katılan 35 eğitici katılıyor.
Erzincan Bilim Sanat Merkezinde düzenlenen programın açılışına Erzincan Vali Yardımcısı Mehmet Kurt, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Muammer Doğan, Erzincan Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Bilim Sanat Merkezi Müdürü Mücahit Akgün ve çok sayıda eğitici katıldı.
Aile Eğitimi Programı hakkında bir açılış konuşmasını yapan Erzincan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muammer Doğan: “ Bakanlığımızın, 2009 yılında çalışmalarını başlattığı, Aile Eğitim programını ilimizde eğitici eğitimini sizlerle birlikte başlatmış durumdayız. Daha öncesinde değişik iletişim araçlarıyla, aile eğitim programı nedir, ne değildir neyi amaçlıyoruz. Sonuçta neleri elde edeceğiz bunlarla ilgili bazı farkındalığımız oluşmuştur diye düşünüyorum. Bizler burada bu eğitici eğitim ile beraber, bakanlığımızın bu programını sizler aracılığınızla burada alacağımız eğitimler sonucunda tüm Erzincan’da toplam 240 bin nüfusu olan bir Erzincan’da tüm bireylere, tüm ailelere ulaştırmak gayesindeyiz. Sizler burada ki eğitimlerden sonra sizlerden beklentimiz herhangi bir eğitimde, seminerde kursta vb. faaliyetlerden aldığınız sertifikalar gibi düşünmemenizdir.
Bu aile eğitimi aldıktan sonra gittiğinizde kendi görev yaptığınız bölgede bu eğitimleri yaparak sesimizi tüm Erzincan’a yaymaktır. Güçlü bireylerin olduğu bir toplum güçlü olacaktır. Tarihimizden gelen güçlü aile bağımızı, güçlü aile kurumumuzu geleceğe taşımak için bizlerde bu büyük yükün etrafında toplanmış durumdayız. Sizler eğitimleriniz boyunca bu alana hizmet edeceksiniz. Biz Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak her gün büyüyen toplumda ki tüm sosyal vakalara bir şekilde el atan sorunları çözme noktasında projeler, üreten bir bakanlığız aile kuruma ve aile kurumunun son yıllarda ki yaşadığı maalesef olumsuz dejenerasyon sürecinde bizlerde bakanlık olarak bu aile eğitim programıyla bir şekilde bu dejenerasyonun önüne geçmeye çalışıyoruz” diye konuştu.  
Daha sonra bir konuşma yapan Erzincan Vali Yardımcısı Mehmet Kurt ise konuşmasında: “ Aile toplumların en temel birimidir. Bir aile ne kadar sağlam bir toplumda temeller üzerine inşa edilirse o toplum geleceğe daha büyük güvenle bakacaktır diye düşünüyorum. Bu münasebetle aile her zaman toplumlar için değerli olmuştur. Bütün ülkelerin toplumların, anayasalarında, kanunlarında ailenin korunması ailenin geliştirilmesi ve aile içi yaşamın bir düzene sokulması devlete ve kamu kurumlarına bir görev olarak verilmiştir. 
Aile yaşantısını olumsuz şekilde etkileyen, ailede bireyler arasında ki ilişkilere zarar veren ve aile ekonomisini tehdit eden özellikle ailede çocukların gelişmesine olumsuz örnek oluşturabilecek, hukuki, iktisadi gibi teknik gelişmelere karşı bütün olumsuzluklara karşı ailelerimizi bilgilendirmek onları bu noktalarda bilinçlendirmek en temel görevimizdir diye düşünüyorum ve bugün burada gerçekleştirmiş olduğumuz bu programın Erzincan’ımıza ve ülkemize hayırlı olacağını düşünüyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Trabzon İli AEP Formatörü Ebru Ağca, Erzincan’da Aile Eğitimi ve İletişimi, Sağlık, Hukuk, Medya ve İktisat başlıkları altında eğitimcilere bilgiler verdi. 
Editör: Doğu Gazetesi