Gerçekleştirilen ziyarette Valilik Şeref Defterini imzalayan Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu daha sonra Valilik makamında Erzincan Valisi Ali Arslantaş ile bir süre görüştü.


Yapılan görüşmede konuşan Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu, Erzincan için yapmış olduğumuz İl Afet Acil Durum Müdürlüğü binamızın inşaatını kontrol etmek ve burada ki afet ile alakalı iş ve işlemleri takip etmek üzere buradayız. Ev sahipliği için Sayın Valimize teşekkür ediyoruz. Erzincan bizim için önemli şehirlerden bir tanesi. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde deprem olarak afet sayısı yüksek olan bir şehir. Bu yüzden de hem kendi ekibimizin fiziki alt yapısının iyi olması hem Erzincan’ın hemde Türkiye’nin afetlere hazır olması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda da bugün burada sadece Erzincan İl Müdürlüğü ekipleri değil Türkiye’nin farklı yerlerinden AFAD İl Müdürlerimizle beraber hem kendi şehirlerinin fiziki alt yapıları hem kendi şehirlerinin çalışmaları konusunda görüş alışverişinde bulunmak üzere buradayız. Ülkemize afetsiz günler diliyoruz. Ancak biz AFAD olarak afetlere hazırlığı sürdürmemiz gerekiyor. Afete hazırlığı ciddi bir şekilde durmadan devamlı olarak devam ettirmemiz gerekiyor. Bunun için de kendi fiziki alt yapımızın sağlam olması gerekiyor. Bu kapsamada iş ve işleyişlerimiz Türkiye’nin her tarafı için devam edecek. Allah bizleri afetlerden korusun. Ancak bir taraftan da basiret ve ferasetle afetlere hazırlanmayı dirençli bir ülke olmayı nasip etsin inşallah.” diye konuştu.


Erzincan Valisi Ali Arslantaş yaptığı konuşmada; “Yaklaşık 2 yıl önce inşaatına başladığımız Binali Yıldırım Bulvarı üzerindeki Afet Yönetim Merkezimizin inşaatının geldiği son hali görmeyi, kısa zamanda da tefrişatı ile ilgili yapılabilecekleri tespit edip uygulamaya geçirmeyi sağlamak üzere ilimize gelen Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu’nu Erzincan Valiliği’nde misafir ediyoruz. Erzincan 1939 yılında, 1992 yılında çok büyük acılar yaşadı. Bu acılardan çıkardığımız derslerle Türkiye’nin şu anda deprem afetine en hazırlıklı ili olduğunu da rahatlıkla söyleyebiliyorum. Dikine yapılaşmanın olmadığı insanın fıtratına uygun yatay bir şehirleşme ve bu yatay şehirleşmenin yanında deprem konusunda tecrübeli bir insan topluluğunun yaşadığı bir yer. Malumunuz Düzce’de deprem olduğu zaman ilk kurtarma faaliyetine başlayan 1992 depreminden dolayı ilimizden Düzce iline göç eden vatandaşlarımızdı. Tüm vatandaşlarımıza afetsiz huzur içerisinde bir yaşam temenni ediyorum. Fakat bu temennim afete hazır olduğumuz gerçeği ile de desteklenmiş oldu” dedi.


Görüşme sonrası Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu’nun ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, teşekkürlerini iletti.

Editör: Doğu Gazetesi