“BİLGİLEN, PLANLA HAZIRLAN” sloganıyla, ilk 72 saatin önemi vurgulanmasının yanı sıra sığınaklar hakkında bilgilendirmelerin yer aldığı  içerikler dikkat çekti. Afete hazır bir Türkiye için her açıdan bilinçlenmenin önemi vurgulanırken, her türlü tedbirin alınması için vatandaşlar uyarıldı. Dağıtılan broşürlerde, acil durum telefonlarının yanı sıra,  okul öncesi  çoçuklar ve okul çağındaki çocuklar için özel olarak hazırlanan, Acil Durum Bilgi Kartları da broşürlerde yer aldı.

Erzincan dört yolda açılan sergide AFAD’ın kullandığı ekipmanlar sergilendi. Sergiye yoğun ilgi gösteren Erzincan halkı broşürleri inceleyerek AFAD hakkında bilgi edindiler.

Düzenlenen sergi ile ilgili açıklama yapan AFAD Yönetimi Şube Müdürü Kadir Çelik şu ifadelere yer verdi; “ 28 Şubat Sivil Savunma günü nedeniyle, afetlerde farkındalık yaratmak için, bizlerde elimizde bulunan araç gereçler ile arkadaşlarımızla,  halkı depremlere karşı bilinçlendirmek için sergimizi açtık. Halkın sergiyi ilgisi oldukça iyi inşallah halkı doğal afetlere karşı bilinçlendireceğiz. Doğal afetlerde kullanılan arama kurtarmada ki tüm araç gerek malzemelerimiz sergimizde mevcut. Halkı bilinçlendirmek için broşürler dağıtıyoruz, okullarda düzenli olarak eğitimlerimizi yapıyoruz. Halkımızla iç içe olarak gerekli bilgilendirmelerimizi yapıp doğal afetlere halkımızı hazırlıyoruz. Erzincan halkı bu konuda gerekli hassasiyetini gösteriyoruz ve 81 ilde AFAD teşkilatı olarak biz hazırız halkımızı da hazır hale getirmeye çalışıyoruz.”

Editör: Doğu Gazetesi