2021 yılı AFAD Eğitim Yılı kapsamında Erzincan Valisi Mehmet Makas'ın katılımıyla Erzincan’da görev yapan basın mensuplarına yönelik deprem, tahliye ve yangın konuları ile ilgili "Afet Farkındalık Eğitimi" verildi.

AFAD Toplantı Salonu'nda düzenlenen eğitime: Vali Mehmet Makas, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Vali Yardımcısı Vekili Üzümlü Kaymakamı Enver Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Bülent Şensoy, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Halil Altıntaş, AFAD İl Müdürü Kadir Çelik ve basın mensupları katıldı.

Gerçekleştirilen toplantıda AFAD İl Müdürü Kadir Çelik katılımcılara deprem, tahliye, yangın konularında sunum gerçekleştirdi.

Gerçekleştirilen sunumun ardından konuşan Mehmet Makas; " 2021 yılı, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'nun öncülüğünde Türkiye Afet Eğitim Yılı olarak ilan edildi. Bu kapsamda toplumda afet farkındalığının geliştirilmesi, afet risk azaltma ve önlem alma konusunda davranış değişikliği oluşturulması amacıyla ilimizde 134 bin vatandaşımızı afetler konusunda bilinçlendirmek ve eğitmek hedefiyle yola çıktık."dedi.

Vatandaşlarımızı afet öncesinde, afet anında ve afet sonrasında yapmaları gerekenler konusunda bilinçlendirmek, başta can kaybı olmak üzere afetler nedeniyle oluşacak zararı en aza indirgemek için bu eğitimlere başlanıldığını belirten Vali Mehmet Makas, bu kapsamda afet bilincinin topluma kazandırılması noktasında basın mensuplarından destek beklediğini aktardı.

Ülkemizin dünyanın en önemli deprem kuşaklarından birinin üzerinde bulunduğu ve bu nedenle, geçmişte yaşanan depremlerin günümüzde ve gelecekte de yaşanmasının kaçınılmaz olduğunu hatırlatan Mehmet Makas, bu anlamda gerekli planlama, hazırlık ve bilinçlendirme çalışmalarının sorumluluk ve duyarlılık içerisinde yürütülmesi gerektiğini bildirdi.

Tüm Erzincanlılara deprem felaketinden ve diğer doğal afetlerden uzak, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam dileyen Makas, katılımlarından dolayı basın mensuplarına teşekkürlerini iletti.

Daha sonra ise AFAD ekiplerince Vali Mehmet Makas ve beraberindeki il protokolü ile basın mensuplarına yönelik deprem ve yangın söndürme tatbikatı gerçekleştirildi.

Editör: Doğu Gazetesi