. İki yıl Erzincan'da kalan Beşli Trabzon'a  atahmasının ardından Metin Ağdaş ikinci kez PTT Erzincan Başmüdürü olarak  atandı.

1979 yılında PTT'nin açtığı personel alımı sınavını kazanarak  Sivas'ın Yıldızeli İlçesi'ne bağlı Yavu Beldesi'nde posta dağıtıcısı olarak işe başlayan Metin Ağdaş, 6 ay boyunca köylere posta taşıdı. Daha sonra Erzincan'ın Mercan Beldesi'ne tayin olan Ağdaş aynı görevi 1982'ye kadar sürdürdü. Bu arada girdiği memurluk sınavını kazanınca, dağıtıcılık görevini bırakarak, Tercan PTT Müdürlüğü'nde memur olarak göreve başladı. İki yıl Tercan da memur olarak görev yapan Ağdaş 1984 yılında Erzincan kent merkezine atandı. Bu arada liseyi dışardan bitirme sınavlarına giren Metin Ağdaş, özlemini duyduğu lise diplomasına 1987'de kavuştu. Aynı yıl üniversite sınavına girerek Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi İşletme Bölümü'ne kayıt oldu. Bu arada Erzincan'da açılan PTT Bölge Başmüdürlüğü'ne personel memuru olarak nakil yaptıran Ağdaş, 1988 yılında personel şefi oldu. Evli ve 3 çocuk babası Metin Ağdaş, 1996 yılında üniversiteyi bitirmesi üzerine Erzincan PTT Başmüdürlüğü'nde Başmüdür Yardımcılığına atandı. Gümüşhane ve Erzincan'da da Başmüdür Yardımcılığı yapan Metin Ağdaş 2005 yılında Amasya'ya PTT Başmüdürü olarak tayin atandı.  Ağdaş, 20 Ekim  2008 yılında 30  yıl önce posta dağıtıcısı olarak göreve başladığı Erzincan'da PTT Başmüdürlüğü görevine atandı.  Ağdaş, ikinci kez PTT Genel Müdürlüğü tarafından  7 Ekim 2016 tarahinde Erzincan PTT Başmüdürü olarak atandı.

Erzincan PTT Başmüdürlüğü görevine ikinci kez atanan Metin Ağdaş Erzincan'da ikinci kez Başmüdür olarak hizmet ettiğini belirterek," Yıllarca PTT'mizin çeşitli birimlerinde Erzincan'a hizmet ettim. Allah ikinci kez Başmüdür olarak hizmet etmeyi nasip etti. Her geçen gün gelişen ve değişen ülke şartlarına göre PTT'de kendini yenileyerek bunlara uyum sağlama azmi ve gayreti içerisinde bulunmaktadır. Erzincan  halkına günümüz şartları ile daha iyi, daha kaliteli hizmet verebilmek adına yıllarca  gayretle çalıştık  ve çalışmaya devam edeceğiz"dedi

Editör: Doğu Gazetesi