Erzincan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğince geleneksel olarak sürdürülen Ahilik Haftası kutlamaları, Gümrük ve Ticaret Bakanlığının genelgesi doğrultusunda bu yıl 18-24 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Erzincan  Valiliği koordinatörlüğünde geleneksel olarak sürdürülen ve bu yıl ilimizde 30. Gerçekleştirilecek olan Ahilik Kültürü Haftası kutlamalarının Bakanlık genelgesi doğrultusunda Eylül ayına çekildiği bilgisi verdi. Başkan Limon, daha önce Mayıs ayı içerisinde yapılan kutlamaların bu yıl Eylül ayına çekildiğine vurgu yaparak, kutlamaların 18-24 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirileceğini söyledi.

18-24 Eylül tarihleri arasındaki Ahilik Haftası  Kutlamaları  20 Eylül Çarşamba saat: 09.30’da Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni ile başlayıp, Erzincan ESOB heyetince protokol ziyareti gerçekleştirilecek ve 20 Eylül saat:11.30’da  ise Erzincan Belediyesi Kültür Evi arkasında ise Erzincan Belediyesi mehter takımı gösteri yapacak  ve ardından geleneksel ahilik pilavı ikram edilecektir. 22 Eylül Cuma günü Cuma namazından önce Yeni Sanayi Camiisinde  ebediyete intikal etmiş esnaf ve sanatkarlarımız için mevlid-i şerif okutulacak.

Editör: Doğu Gazetesi