Ziyaret kapsamında Erzincan Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı Necmettin Ünal, günün anısına Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir’ üzerinde kendi fotoğrafının işlenmiş olduğu bakır tabak hediye etti.
Düzenlenen ziyarette haftanın önemini belirten bir konuşma yapan Erzincan Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı Necmettin Ünal; “ 23-27 Eylül tarihleri arasında kutlamaya başladığımız Ahilik haftası etkinliklerimiz devam ediyor. Etkinliklerimiz çerçevesinde 27 Eylül’de Kırşehir’de Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ında katılacağı program ile birlikte bayramımızı kutlayacağız. Bu hafta münasebetiyle heyetimiz ile birlikte ziyaretlerimiz olacaktır” dedi.
Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yaptığı konuşmasında; “ Ahilik gerçekten bizim, gerek toplum hayatımıza gerekse esnaflarımızın hayatında, çok önemli bir geleneğimiz. Biz bugün müşteri memnuniyetinin arandığı,bu çağda gelinen bu noktada yüzyıllar önce bu topraklarda, insana verilen değeri ve paradan, puldan kardan önce insana verilen değerin ahilik geleneği ile yüzyıllar önce biz bu topraklarda başlatmıştık. Bugün bizim yüzyıllar önce bu Anadolu topraklarında başlatılan bu gelenek yeni keşfediliyor. Bundan dolayı geçmişimiz ile ne kadar övünsek azdır ama inanıyoruz ki biz bizim esnaflarımızda, bizim zaten hamurumuzda, kültürümüzde olan bu geleneği inşallah daha iyi şekilde yeni nesillerimize aktaracaklardır. Gerçekten bizi bir arada tutan, bizi bir araya getiren bu geleneğimizi yaşatmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.  
Editör: Doğu Gazetesi