Ukrayna’da yaşanan savaş nedeniyle zor durumda kalan Ahıska Türklerinin üçüncü kafilesi ile Erzincan’a gelen 75 yaşındaki 8 Çocuk Babası Emürşah Halil geçirdiği kalp krizi sonucu geçtiğimiz gün hayatını kaybetti. Son dileği “bir gün de olsa Türkiye’de öz vatanımda yaşamayı Allah bana nasip etsin sonra öleyim” dediği öğrenilen Emürşah Halil Üzümlü’deki evinde 12 gün yaşadıktan sonra geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybetti. Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden 75 yaşındaki 8 Çocuk Babası Emürşah Halil'in evini ziyaret ederek eşi Cennet ve Oğlu Muhammet Halil'e taziye dileklerinde bulunan Vali Kahraman, aileye sabırlar diledi.

Emürşah Halil’in oğlu Muhammet Halil, Kahraman’ın ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, kendilerine yapılan iyilikler karşısında duygu dolu anlar yaşadıklarını söyledi. Yıllarca sürgün hayatı yaşadıklarını çok çileler çektiklerini ifade eden Muhammet Halil, “Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur.  Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’dan, Valimiz Sayın Süleyman Kahraman’dan ve emeği geçen herkesten Allah razı olsun” dedi

Burada konuşan Süleyman Kahraman, Erzincan’da bulunan Ahıska Türkü soydaşlarımızın her zaman yanlarında olduğunu dile getirerek, "Ahıskalı soydaşlarımızın yüz yıl içerisinde 4 defa sürgün gördüklerini ve kuru yaprak gibi dünyanın her tarafına savrulduklarını biliyoruz. Onların yaşamış olduğu çileleri, zorlukları çok iyi anlıyoruz. İyi günlerinde de kötü günlerinde de her zaman yanlarında olacağız. ‘Yeter ki öz vatanımda bir gün yaşayıp ta orada canımı vereyim’ diyen Emürşah amcamızın Allah dileğini kabul etti. Emürşah amcamız artık biliyor ki, onun nesli bizlerle güvende. Türkiye’de, Erzincan’da emin ellerde. Allah nur içinde yatırsın mekanı Cennet olsun” dedi.  

Editör: Doğu Gazetesi