Aday Adayı Ahmet Korkmaz;

“Geçmişte çok hizmetlerim oldu. Eğer vekil olursam insanımız için çok çalışacağımı halkın her türlü isteğine cevap vereceğimi, çok başarılı bir dönem geçireceğimizi düşünüyorum” dedi.

Ahmet Korkmaz’a sorduk;

Neden siyaset yapma gereği duydunuz?

Siyasete yakınlaştıran sebep, daha önce farklı partilerde çalıştım. Erzincan’ın sorunlarını ve çözümlerini çok iyi biliyorum. Bir an önce tamamlanması gereken konuların olduğunu da biliyorum. Bu nedenle ilime ve ülkeme hizmet etmek amacıyla, sorunlara ve çözümlerine hâkim oluşum nedeniyle siyasete atılmaya karar verdim.

Neden AK Parti’den aday oldunuz?

AK Parti ülkenin mevcut bazı sorunlarını ortadan kaldırmıştır. Bunun en belirgin örneği hürriyet özgürlüğü olmuştur. İnanç, fikir ve ülke idaresinde gelmiş en iyi parti olduğunu düşünüyorum. Bu parti çatı altısında, bu görüşler çerçevesinde çok daha iyi hizmet verebileceğimi düşündüğüm için bu partiden aday adaylığımı gösterdim.

Seçilmeniz durumunda AK Parti’ye artı olarak neler katacaksınız?

Önümüzde ki 7 Haziran seçimlerinde 2-0 yapabilmenin formülünün benimle olacağını düşünüyorum. Geçmişte çalıştığım siyasi parti mensuplarının benimle birlikte hareket edeceğini düşünüyorum. Bunu daha önce yerel seçimlerde de gördük.

Siyasi bilgi ve tecrübeleriniz var mı?

Siyasi tecrübem oldukça yüksek. Bürokrasiyi siyaseti çok iyi biliyorum. Bunun yanında halkın neler istediğini ve bunların çaresini de çok iyi biliyorum.

Erzincan'da siyasi partiler arası diyalogu nasıl buluyorsunuz sizce diyaloglar nasıl olmalı?

Erzincan’da siyasi diyalogun daha yumuşak olması gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta bütün siyasi idareler Erzincan için mücadele vermekte dolayısıyla diyalogların da Erzincan için olumlu sonuçlar doğurması için çaba sarf edilmelidir. AK Parti diyalog içinde olduğu için Erzincan’a katkısı oldukça yüksek çünkü her kesimden insanı içinde barındırıyor.

Seçilirsem ilk olarak şu projeyi yürürlüğe koyarım dediğiniz bir proje var mı?

Özellikle belirtmek istiyorum ki Erzincan turizme açık bir yer. Kayak merkezinin merkezi haline gelmesi için çalışmalar yapardım. Organize Sanayi Bölgesinde ki yatırımların daha güçlendirilmesini sağlardım. Ekonominin istikrarlı bir yükseliş içinde olması için çalışmalar yapardım. Tarım ve hayvancılık ile ilgili çalışmalara büyük ağırlık verirdim. Çünkü su sorunları mera sorunları var bunların çözümü noktasında her türlü çabayı göstererek tarım ve hayvancılığı geliştirirdim.
Editör: Doğu Gazetesi