11/12/13Ekim 2017 tarihinde Erzincan Belediyesi çalışanlarına ‘Etkili İletişim, Stresle Başa Çıkma ve Uyum’ konulu seminer verildi. Seminer boyunca çalışanlara, “Stresle Başa Çıkma ve Uyum, Etkili İletişim” ile ilgili genel bilgiler anlatıldıktan sonra ”Stres nedir, İş stresi, Stresle Başa Çıkma Yolları, Etkili İletişim, İletişimin Önemi, İletişimde Aktif Dinlemenin Rolü, İletişim Engelleri ve Sözsüz İletişim“ konularında bilgiler verildi.

Erzincan Emniyet Müdürlüğü Personeline “Evlilik Öncesi Eğitim, Evlilik ve Aile Hayatı, Aile içi İletişim” konularında Erzincan belediyesi çok amaçlı toplantı salonunda seminer verildi. Emniyet personeline verilen bu eğitimde “Evlilik Öncesi Eğitimin Faydaları, Evliliğe Hazırlıkta Yapılması Gerekenler, Evliliği Boşanmaya Götüren Nedenler, Evliliğin İlk Yılları, Evlilikte Rol Paylaşımı, Problem Çözme Becerileri, Anne Baba Çocuk İlişkisi’’ adlı konularda eğitim yapıldı. Seminer sonunda ise çalışanların konu ile ilgili geri bildirimleri alınarak, yönelttiği sorular cevaplandırıldı. 11/12/13Ekim tarihindeki eğitimlerde 260 belediye personelinin ve 150 emniyet personelinin katılımıyla eğitim gerçekleştirildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan Aile Eğitim Programı kapsamında düzenlenen eğitimler 2017-2018 yılında ilçeler, merkez/köy ve beldelerde devam ediyor.

            Aile Eğitim Programı ile ülkemizde sağlıklı, mutlu ailelerin oluşması için eğitim, hukuk, iktisat, medya ve sağlık alanlarındaki hizmetlerden daha etkili biçimde yararlanmaları amaçlıyor. Aile bireylerinin hayata katılımını, sahip olduğu her türlü kaynağı etkili bir şekilde yönetmelerine ve karşılaşabilecekleri çeşitli risklere yönelik önlemler almalarını sağlıyor. Aile kurma ve aile olma sürecinde problem ortaya çıkmadan önce yapılan müdahaleler aracılığıyla toplumsal yaşanılabilecek sorunlara önleyiciliği yaşama geçirmek amaçlanıyor.

Editör: Doğu Gazetesi