Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, Erzincan Valisi Ali Arslantaş ile birlikte Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir ve Vali Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş’ı Erzincan’a yapılacak yatırımlarla alakalı olarak makamlarında ziyaret ettiler.

Gerçekleşen ziyarette yatırımlar hakkında konuşulurken şehrin istek ve talepleri de yetkili makamlara iletildi. Ziyaretlere öncü olan son Başbakanımız, eski TBMM Başkanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’a teşekkürlerini ileten AK Parti Erzincan Milletvekilleri konuyla ilgili olarak yaptıkları açıklamada; “Sayın Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca ve Bakan Yardımcımız Sayın Halil Eldemir’i makamında ziyaret ettik. Bu görüşmemizi sağlayan Başbakanımıza ve görüşmede bize zaman ayıran Bakanımıza teşekkür ediyoruz.

Öncelikle Sayın Sağlık Bakanımızın Erzincan’da yapımı devam eden Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin ek binası için Dörtyol Devlet Hastanesinin yapımı için Erzincan’a verdiği desteğe teşekkür ettik.  Özellikle bir konunun altını çizmek istiyoruz. Türkiye’de geçen yıl sadece Erzincan’da sıfırdan hastane yapımı başlatıldı. Sayın bakanımıza bu konuda ve son yıllarda yüz civarında hekim tayini, hastabakıcı, hemşire gibi sağlık personeli eksiklerinin giderilmesindeki verdiği desteğe teşekkür ettik.

Ayrıca aşağıdaki isteklerimizi de görüştük; Erzincan Dörtyol Devlet Hastanesi inşaatının son durumunun görüşülmesi hızlandırılması ve bir an önce bitirilmesi için yapılması gereken çalışmaları konuştuk. İlimizin bakanlık sınıflandırmasına göre 236 bin nüfus ile i9 il statüsünde olup yaz dönemi nüfus artışı, 26 bin üniversite öğrencisi, 3. Ordu, sağlık ihtiyacının tamamı ve polis okuluna da hizmet veriyor olup, i8 il statüsü kazandırılması. Böylece yan dal uzman doktorların tayininin kolaylaşacağını belirttik.  Hasta sevk oranlarımızın yüzde 90’nını çocuk yan dal sevkler oluşturmaktadır.  İlimize çocuk yan dal branşların PDC cetveline göre tanımlanması talebinde bulunduk. 

İlimizde yakın bir zamanda hizmete girecek olan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi 250 Yatak Ek Hizmet Binası ve yeni açılacak olan 112 istasyonları için personel ihtiyacının giderilmesiyle ilgili personel taleplerimizi yine bakanlığımıza ilettik.  

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi 250 yatak ek bina tıbbi cihazlarının alımı süreci için ek ödenek taleplerinin değerlendirilmesini rica ettik. Perşembe günü Hastane Başhekimimiz bu hususla alâkalı Ankara’da olacak. Son olarak çalışan sağlık personellerinin isteklerini de bakanlığımızda dile getirdik” ifadelerini kullandılar.

EGM Genel Müdürü Aktaş’a Ziyaret

Erzincan Milletvekilleri Emniyet Genel Müdürlüğüne gerçekleştirilen ziyaretle ilgili olarak ise açıklamalarında; “Ayrıca Emniyet Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Aktaş’ı makamında ziyaret ettik. Yeni emniyet binasının yapımına başlanmasını istedik. Nezaketi ve ilgisi için Emniyet Genel Müdürümüze teşekkür ederiz.

Biz tekrar buradan Erzincan’ın üzerinden elini hiçbir zaman çekmeyen olan son Başbakanımız, eski TBMM Başkanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’a, Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca’ya, Bakan Yardımcımız Halil Eldemir ve Vali Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş’a, Erzincan için atılan her adımın destekçisi olan Erzincan Valimiz Ali Arslantaş’a teşekkür ederiz. Biz AK Parti’nin neferleri olarak millete hizmet yolunda, inandığımız yolda yürümeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandılar.

Editör: Doğu Gazetesi