AK Parti İl binasında basın mensupları ile bir araya gelen Ak Parti Erzincan İl Başkanı Orhan Bulut, 2017 yılının Ak Parti için kongre yılı olduğunu ifade ederek, yapılacak olan kongrelerin tarihleri hakkında bilgi verdi. İl Başkanı Bulut, İlçe kongrelerinin ardından İl kongresinin yapılacağını ve bu kongrede kendisinin yeniden başkanlık için aday olmadığını belirtti. Bulut, kongre yapılıncaya kadar ise İl Başkanlığı görevini yürüteceğini, kongrenin ardından ise yeni seçilen başkana bayrağı devredeceğini söyledi.

Ak Parti Erzincan İl Başkanı Orhan Bulur düzelmediği basın açıklamasında şunları söyledi; “2017 yılı Ak Parti olarak bizim kongre yılımız. Kongrelerimizi ilçelerimizden başlamak suretiyle yapacağız. İlçe kongrelerimizin tarihleri belli oldu. 16 Eylül’de Kemaliye ve İliç ilçelerinin kongreleri yapılacak. 24 Eylül tarihinde ise Kemah ile Refahiye ilçelerimizin kongreleri yapılacak. 14 Ekim 2017 günü Tercan Üzümlü İlçe kongreleri, 22 Ekim 2017 tarihinde ise Çayırlı ve Otlukbeli ilçelerimizin kongreleri yapılmış olacak. En son olarak ise Merkez ilçemizin kongresi 4 Kasım 2017 tarihinde yapılacak.

Bu kongre tarihleri Genel Merkezimiz tarafından onaylanmıştır diyen Başkan Bulut, İlçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından ise İl Kongremizi gerçekleştireceğiz. 6’ncı Ak Parti Erzincan İl Kongresinde ben aday olmayacağım. Özellikle bunu duyurmak için bu basın toplantısını yapıyoruz. Adaylığımızın olmadığı bu kongrede başkanlığa aday olacak olan arkadaşlarımızı müracaatlarını yapacaklar. Başvuru Formlarımızı Koordinatör Milletvekilimiz olan Giresun eski Milletvekili Adem Tatlı tarafından değerlendirilecek ve sonunda bir karar verilecek. O arkadaşımızda kendi listesini hazırlayacak. İl Kongre tarihide genel merkezimiz tarafından belirlenecek.

İl Kongrelerimiz Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız hangisi katılacaksa onun programına göre belirleniyor genel merkez tarafından. Bu tarih belirlendiğinde kongremizi yapacağız ve bayrağı yeni gelecek olan arkadaşımıza devredeceğiz. Biliyorsunuz bunlar hizmet makamlarıdır. Biz 2015 yılının Ocak ayında geldik. Son kongre tarihinde kadarda görevimizi yapıp, yeni gelecek olan arkadaşa bayrağı devredeceğiz. İnşallah o arkadaşımızda başarılı çalışmalar yapar. Bizden aldığı bayrağı daha iyi yerlere götürür. Ona da başarı dileyeceğiz”

Editör: Doğu Gazetesi