24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ziyaret gerçekleştiren AK Parti Erzincan İl Başkanı Orhan Bulut,  Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün’ün şahsında tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü´nü kutlayarak öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu ve Çocuklarımızın, öğretmenlerin elleriyle şekillendiğini ifade etti.

Gerçekleştirilen ziyarette 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle bir açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Orhan Bulut, şu ifadelere yer verdi; "Hayatları boyunca eğitmeyi ve öğretmeyi kendilerine bir görev olarak gören öğretmenlerimiz, ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine çıkarmak için gece gündüz demeden gayret göstermektedirler. Çocuklarımızın iyi birer bireyler olmalarında ve kişiliklerini oluşturmalarında çok önemli bir yere sahiptirler. Hiç şüphesiz, Cumhuriyetimizin geleceği de yeni nesillerimize emanettir. Onları aklın ve bilimin rehberliğinde, hızla değişen dünyaya ayak uydurabilecek bilgili, donanımlı, dinamik, açık fikirli bireyler olarak yetiştirmek bizim için son derecede önemlidir" dedi.

Çocukların ahlaki ve kültürel yönden gelişmiş, okuyan, düşünen, uygulayan ve neticelendiren özgür bireyler olarak yetişmesinde, öğretmenlerin büyük rolü olduğunu kaydeden İl Başkanı Bulut, "Bu bağlamda ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır' ve 'Ulusları kurtaracak olan yalnız ve ancak öğretmenlerdir' diyerek, öğretmenliğin ne kadar önemli olduğunu vurgulamıştır. Türkiye'nin istikbali, öğretmenlerimizin tutuşturduğu eğitim meşalesi ile daha da aydınlık olacaktır. Öğretmenler, dün ve bugün olduğu gibi, yarın da geleceğin mimarı olmaya devam edeceklerdir. Ülkemizin dört bir yanında fedakarca çalışarak bu ulvi görevi hakkı ile yerine getiren bütün öğretmenlerinizin Öğretmenler Günü'nü kutluyor, başarılarının devamını diliyorum" ifadelerini kullandı.

 İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün ise kendilerine yapılan ziyaretten dolayı heyete teşekkür etti.

Editör: Doğu Gazetesi