AK Parti İl Başkanı Burhan Çakır, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mehmet Fikret Şireci, AK Parti Erzincan Belediye Başkan Adayı Cemalettin Başsoy ve partililerin katılımı ile Vakıflar İşhanı önünde basın açıklaması yaptı. Başsoy yaptığı açıklamada “30 Mart 2014 yerel seçimleri nedeniyle Türkiye genelinde siyasi partiler seçim çalışmalarına başladılar. Bizde bu anlamda kadrolarımızı hazır hale getirerek ilçelerimizde, beldelerimizde, köylerimizde ve mahallelerimizde seçim çalışmalarımızı hızla devam ettiriyoruz.
Sayın Başbakanımız geçtiğimiz günlerde AK Parti İl Başkanlığı’na Burhan Çakır Beyi atayarak İl Başkanlığı’ndaki boşluğu doldurdu. Seçim çalışmalarımızı birlik ve beraberlik içerisinde ekip halinde hızla devam ediyoruz. İl Başkanımız Sayın Burhan Çakır Beye yeni görevinde tekrar başarılar diliyor başarılarının devamını diliyorum. Biz teşkilatlar olarak 11 yıldır tüm Türkiye’de hizmetlerimizle tarih yazdık. Teşkilatlarımız bu seçimde de inşallah çalışmaları ile tarih yazmaya devam edecektir. Erzincan’da ve Türkiye’de vatandaşlarımızın hizmete oy verdiğini bilerek çalışmalarımıza devam edeceğiz. Hiçbir zaman kavganın tarafı olmayacağız. Sevgi ve hoşgörü içerisinde seçim beyannamemizi ve projelerimizi açıklayarak 30 Mart 2014 yerel seçimlerine kadar durmadan çalışacağız.” dedi.
 
Nereye Bakarsak Bakalım, Ak Parti’nin Eselerini Görüyoruz
            AK Parti İl Başkanı Burhan Çakır ise göreve getirilmesinin ardından Erzincanlıların kapılarını çalarak gönüllerine girerek 30 Mart 2014 yerel seçimlerine çalışacaklarını belirtip; “ Teşkilatlarımız ile birlikte sevgi, saygı ve hoşgörü çerçevesinde birliks ve beraberlik ile seçim çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Destansı bir hizmet hareketi oluşturacağız. AK Parti hizmet eksenli bir partidir. Genel Başkanımızın Erzincan’daki AK Parti kadrolarına inancı tamdır. Bugünde geçmişte olduğu gibi hizmet eksenli bir çalışma ile hemşerilerimizi ziyaret etmeye devam ediyoruz. Partimizin tüm kademeleriyle birlikte sahada olduğumuzu gösteriyoruz. Bugün nereye bakarsak bakalım AK Parti’nin eserlerini görüyoruz. AK Parti bu milletin efendisi değil hizmetkârıdır.” Şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından AK Parti İl Başkanı Burhan Çakır, AK Parti  Merkez İlçe Başkanı Mehmet Fikret Şireci, AK Parti Erzincan Belediye Başkan Adayı Cemalettin Başsoy ve partililer esnafları ziyaret ederek yerel seçimlerde desteklerini talep ettiler. 
Editör: Doğu Gazetesi