Şireci yaptığı açıklamasında: “Bugün bir kısım sözde basın organlarında ve sosyal medyada yayınlanan, partimizi de taraf hale getirmeye çalışan haberleri esefle karşılıyoruz.
AK PARTİ olarak, tüm siyasi parti temsilcilerinin de altında imzası bulunduğu, 2014/45 sayılı Merkez İlçe Seçim Kurulu’nun aldığı karar doğrultusunda ve 298 sayılı yasanın 60/1-2 maddesi uyarınca seçim yasaklarına riayet etmekteyiz, çünkü bizler hukuktan tarafız.
Yasaklar ölçüsünde diğer partilerin pankart ve afişlerinin kaldırılmasıyla partimizin hiçbir alakası yoktur ve AK PARTİ ile ilişkilendirme çabasını anlayabilmiş değiliz. Bu hezeyanların suç bastırmaya yönelik söylemler olduğuna kanaat getiriyor, ayrıca içine çekilmeye çalışıldığımız kaos ve gerginliğe girmeyeceğimizi açık yüreklilikle de beyan ediyoruz. Zira güzel Erzincan’ımızı kavga ortamına sürüklemeye kimsenin hakkı olmadığını düşünüyoruz.
AK PARTİ’yi hedef almaya yönelik suçlamalara ve demeçlerdeki yakışıksız ifadelere cevap vermeye lüzum görmüyor, mesnetsiz söylemleri sahiplerine iade ediyoruz. Bu kişilerin suçlamalarının asıl hedefinde devlet olduğundan, yasalara karşı beyanatları ve eylemleri kutsal yargıya, milletimizin derin ferasetine ve engin vicdanına havale ediyoruz. 
Editör: Doğu Gazetesi