Akdemir mesajında; “Vatan toprağımızın düşman işgalinden kurtuluşunu, ulusumuzun bağımsızlığını müjdeleyen “30 Ağustos Zaferi’nin” 92. yıldönümünü milletçe birlik ve beraberlik içerisinde büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz.
Milletimizin 26 Ağustos 1071 tarihinde başlayan Anadolu topraklarını vatan belleyip yurt edinme davası uğruna geri dönmeyi düşünmeden cepheden cepheye atlayarak kahramanlık destanı yazması 26 Ağustos 1922 tarihinde yeniden vücut bularak 30 Ağustos 1922’de tecelli etmiştir
Tarihimiz, hiçbir milletle kıyaslanmayacak şekilde eşsiz zaferlerle doludur. Bu bağlamda 30 Ağustos; 92 yıl önce garbın muazzam güçlerine karşı şarkın yokluklar içerisinde et, tırnak; kazma kürekle kazandığı en büyük zaferdir. Öyle ki bu zafer güneşinin ışığı altında hürriyet içerisinde yaşayan biz yeni nesillerin ve yaşayacak gelecek nesillerimizin yegâne kıvanç kaynağı, ilelebet rehberimiz olacaktır.
Yüzyıllar içinde birçok farklı toprak parçası üzerinde kurduğumuz medeniyetler ve devletler bugün sahip olduğumuz kültürün temel taşlarını oluşturmaktadır. Bizler hoşgörüyü, barışı, sevgiyi kalbine ve aklına kazıyan; yıllar boyu egemen olduğu toprakları bu düsturlarla yöneten bir milletin evlatları olarak, bugün de medeniyetlerin beşiği olan Anadolu’da aynı hoşgörü, sevgi, barış, birlik ve beraberlik içerisinde yaşamalıyız.
Bu duygu ve düşüncelerle bu mücadelelerde kanını ve canını vererek bu mukaddes vatanı bizlere emanet eden bütün Kurtuluş Savaşı kahramanlarını, aziz şehit ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor, bu büyük zaferin 92. yılında tüm Erzincanlı vatandaşlarımızın ve aziz milletimizin Zafer Bayramı’nı en içten duygularla kutluyorum” dedi.
 
Editör: Doğu Gazetesi