Veda yemeği programında konuşma yapan Vali Yardımcısı Mehmet Kurt; Sayın Valimizin görev yaptığı süre içerisinde önemli projelere imza attığını belirterek, bu projelerin büyük bir kısmının tamamlandığını ve diğer kısmının ise başarılı bir şekilde sürdüğünü ifade etti. Konuşmasında bu projelerin hayata geçmesindeki en büyük payın Sayın Valimize ait olduğunu belirten Vali Yardımcısı Sayın Mehmet Kurt; “Bu süre zarfında bizler yüksek tempolu, yüksek enerjili hızlı bir çalışma süreci içerisinde size ayak uydurmaya çalıştık. Çalışanların hatalarını tolere ederek anlayış ve hoş görü ile karşıladınız.” Dedi. Terzi Baba’nın memleketini asla unutmayacağını ifade eden Abdurrahman Akdemir, Erzincan halkından helallik istedi.

ERZİNCANLI HEMŞERİLERİME TEŞEKKÜR EDİYORUM

Veda programında bir konuşma yapan Abdurrahman Akdemir konuşmasında kendisi ve ailesinin Erzincan’ı ve Erzincanlıları çok sevdiğini ve Erzincanlı gibi olduklarını, öyle hissettiklerini ifade etti. Konuşmasında görev yapılan yeri sevip orayla özdeşleşmek, oradan ayrıldıktan sonra orayı bir oralı gibi hissedebilmenin önemli olduğunu ifade eden Sayın Valimiz; “Erzincanlı hemşerilerimize buradan basın aracılığıyla çok teşekkür ediyorum. Nereye gitsem bizi bağırlarına bastılar. Kendi evlatları gibi gördüler. Bu yakınlığı hep hissettik. Her zaman Erzincan’ın ve Erzincanlıların hizmetinde olacağız.”

BÜTÜN ERZİNCANLILARA HAKKIMI HELAL EDİYORUM

“Göreve geldiğimde Valiliğin girişinde bir şey söylemiştim, bunu bir kez daha söylemek istiyorum. Burada ne kadar kalırız belli olmaz, bu görevler böyledir demiştim. Ne kadar süre oldu çok önemli değil. Ama buradan giderken İnşaallah kötü bir şey bırakmayız, geride hoş bir sada bırakabilirsek bu bizim için önemlidir demiştik. İnşaallah geride olumsuz bir iz bırakmamışızdır. Elbette ki yapmak isteyip te yapamadığımız birçok şey vardır. Kırdığımız kişiler olabilir, sonuçta bizde bir insanız, hatalarla kusurlarla doluyuz. O yüzden bir kez daha ben hakkınızı helal etmenizi istiyorum. Benden yana bütün Erzincanlılara ve çalıştığım arkadaşlara hakkımı helal ediyorum.”

ÖNCELİĞİMİZ HER ZAMAN VATANDAŞTIR

“Hiçbir zaman makamlarla kendimizi eş görmedik, her zamanda dua ettik bu makamlar mahvoluşumuza değil, kurtuluşumuza vesile olur diye dua ettik. İnşaallah geride yüz kızartıcı bir şey bırakmadık diye düşünüyoruz. Bu genç yaşta Rabbim bana çok nimetler nasip etti. Belki birçok meslektaşa nasip olmayan çok önemli görevleri nasip etti. Bundan daha önemli nimet olmaz, bunun kıymetini bilmek gerekiyor, ben bu olaya böyle bakıyorum. Bir kez daha şükrediyorum. Bütün Erzincanlılara Ankara’ya yolunuz düştüğünde bütün samimiyetimle söylüyorum bir telefon kadar yakınız. Bu zamana kadar hiçbir vatandaşı ben geri göndermedim. Her zaman önceliği vatandaşlara vermişizdir. Dolayısıyla bundan sonra nerede olursak olalım Erzincanlının hizmetinde olacağız. “

TERZİ BABA’NIN MEMLEKETİNİ ASLA UNUTMAYACAĞIM

“Yeni gelen Valimiz İnşaallah bu hizmetleri çok daha ileriye götürecek, kıdemli ve deneyimli bir Valimiz, bu bir bayrak yarışıdır, biz 15 ay önce önceki valimizden devraldık ve bizden de başka valimiz devralacak. Normal bir insan görevinin hakkını vermeye çalışacaktır bizden öncekilerde böyle yaptı, bizde ve bizden sonrakilerde öyle yapacaktır. Yeni gelen Valimizin benden daha çok gayret göstereceğine inanıyorum. Terzi Baba’nın memleketini ve buranın insanını asla unutmayacağım.” Vali Abdurrahman Akdemir’in konuşmasının ardından il protokolü, sivil toplum kuruluşu temsilcileri tarafından Akdemir’e günün anısına çeşitli hediyeler takdim edildi.
Editör: Doğu Gazetesi