Erzincan İl Müftülüğü konferans salonun da gerçekleştirilen konferans Kuran Tilaveti ile başladı. Türk şairlerinin önde gelen isimlerinden Cafer Turaç’ın Kalbim sizin olsun şiirinde ki Kudüs direnişinin sembolü haline gelen Fevzi El Junidi isimli 14 yaşındaki Filistinliyi anlattı.

Erzincan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İlim Hikmet araştırmacıları kulübü başkanı Yakup Yürüyen kısa bir açıklama yaptı. Yürüyen açıklamasın da; “Üniversite bir yaşam biçimi, sürekli öğrenme merkezi ve kişinin kendini tamamlaması için bulunmaz bir zaman fırsatıdır dedi. İyi değerlendirildiği takdirde sadece mesleki eğitimler haricinde kişi kendine çok şey katarak mezun olabiliyor. Kulübümüz bu ilkeyi misyon edinerek yola çıkmıştır diyen Yürüyen, Erzincan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi bünyesinde kurulan kulübümüz takım çalışması yaparak alınan kararları hayata geçirme konusunda oldukça gayretli. Yürüyen, İlim Hikmet Araştırmalar kulübü olarak belirlediğimiz misyon ve vizyon doğrultusunda daha güzel işlere emin adımlarla ilerliyoruz dedi.

Sunumunu yapmak üzere kürsüye gelen Erzincan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Alıcı, Tarih boyu Kudüs’ün kutsallaşma sürecini anlatan bir konferans verdi. Kudüs’ün Kutsallaşma Sürecini Yahudi ve İslam Açısından Mukayese edeceğim. Donald Trump’ın gayesini ortaya koymaya çalışacağım dedi.

Dinler tarihi dinleri tasnif ederken Yahudilik ve Hristiyanlığı “rıza ve lütuf dinleri” İslam’ı ise “izzet, itaat ve boyun eğme” dini olarak tipolojik açıdan sınıflandırır. Onların milletine, etnografik geleneklerine uymadıkça onlara boyun eğmedikçe bizden razı olmazlar diyerek sunumuna başlayan Erzincan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Alıcı, ben bu yazıda sizlere Kudüs’ün Kutsallaşma Sürecini Yahudi ve İslam Açısından Mukayese edeceğim. Donald Trump’ın gayesini ortaya koymaya çalışacağım dedi.

Hz. Peygamberin tavrı, Hz. Ömer’in tavrı Salahaddin-i Eyyubi’nin tavrı, Yavuz Sultan Selim’in tavrı, bizim tavrımız, Reisin tavrı diyen Alıcı, Kudüs’ün Yahudiler için kutsallaşma sürecini anlatarak, Davud’un muhteşem krallığının başkenti oluşu, Ahit sandığının bu şehirde olması,Tevrat’ın bu şehirde olması (Kaybolan Tevrat rulolarının bulunması), Mabedin, -Süleyman Mabedinin- (Mabedi Hz. Süleyman inşa ediyor) BeytulMakdis’in bu şehirde olması. Babil sürgünü sonrası ilahi olmalılar. Diaspora Yahudilerinin temel özlemi, Tüm insanlığı köle kılacak, kurt ile kuzuyu yan yana yaşatacakları yeni Kudüs’ün Dünya’nın, Siyonizmin (Siyon dağının) başkenti oluşu, Ana yurda özlem odağı dedi.

Kudüs’ü Trump Neden İsrail’in Başkenti İlan Etti diyen Prof. Dr. Mustafa Alıcı, İç siyasette köşeye sıkışan Trump böyle bir manevra ile kendini kurtarmayı deniyor. Evanjelistleri ne o canları memnun ederek Siyonizm’in desteğini almak istiyor. Evanjelistler bizdeki Kur’an İslam’ın benziyor. İncil otoritesini merkeze alırlar ve Mesih’in ikinci gelişine özel vurgu yaparlar dedi.

Siyonist Yahudilerin beklentilerini ve Kudüs’ün ihya edici İslam ve Müslümanların gözünd3eki kutsallaşma sürecini anlatan alıcı son olarak Müslümanlar olarak alacağımız çıkaracağımız dersler  var diyen Erzincan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Alıcı, Osmanlılar Kudüs’ün ana giriş kapısına “La ilahe illallah İbrahim Halilullah” yazarak Kudüs’ün tüm İbrahim çocuklarına ait olduğunu dünyaya ilan etti. Trump’ın ayrıştırıcı parçalayıcı tavrı yerine birleştirici ruhu haykırdığını belirtti.

Erzincan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İlim Hikmet araştırmacıları kulübü ile Erzincan İl Müftülüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen Siyonistler ve Evangelistler kıskacında ki Kudüs-ü Şerif konferansının konuğu olan Prof. Dr. Mustafa Alıcı sunumu sonrası salonu dolduran İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin sorularını cevaplaması ile program sona erdi.

Editör: Doğu Gazetesi