Erzincan Alperen Ocakları, başlatılan yardım kampanyasını daha geniş kitlelere ulaştırmak amacıyla Ordu Caddesi’nde bir basın açıklaması düzenledi. Düzenlenen basın açıklamasında bir konuşma yapan Ocak Başkanı Mustafa Uzun; “ Bugün burada Doğu Türkistan da Çin üzümlü altında maruz kalan kardeşlerimiz için toplandık. Kayseri ilimize yerleşen 65 Uygurlu Müslüman soydaşlarımız toplam 400 kişiye yardım davetimize ses veren bütün alperen yüreklere teşekkürü bir borç bilirim.

Erzincan alperen ocakları orta öğretim teşkilatına da bu yardımda göstermiş oldukları fedakarlıktan dolayı da huzurunuzda teşekkür etmek isterim. Kayseride ki Uygur türleri yardım kampanyamızda 20 bin adet el ilanı bastırıp kapı kapı sokak sokak cadde cadde el ilanlarımız Erzincanlı halkımıza dağıttık. Yaklaşık 100 adet poster bastırıp Erzincan da bulunan çay ocakları ve umuma açık yerlere astık siz değerli Erzincanlılar olarakta bizleri yalnız bırakmadığını Doğu Türkistanlı Kardeşlerimize yapılan yardımların yeterli olmadığını ve daha fazla elimizden geleni yapmamız için bu basın açıklamasını yapıp bu yardım kampanyamızdan haberi olmayan kardeşlerimize duyuruyoruz.

Son gün 8 Şubat Tarihine Kadar Yardım edeceklerin ordu caddesi no:30 Real Pizza yanındaki internet kafeye getirmelerinizi rica ederiz. Son olarak şunu söylemek isterim ki, Türkiye Cumhuriyeti Emperyalist Soy Kırımcı çin işgali altındaki bağımsız Doğu Türkistana sahip çıkmak zorundadır” dedi.
Editör: Doğu Gazetesi