Bir şehrin refah seviyesinin artması için önce üretime ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Alptekin, “Üretimin olduğu yerde işsizlik azalır, refah seviyesi yükselir, huzur olur, kalkınma olur. Dolayısıyla bizim öncelikli hedefimiz Erzincan’da üretimin artışını sağlamaktır. Bu konuda pek çok çalışma gerçekleştirmeyi planlamaktayız” diye konuştu. AK Parti Erzincan Milletvekili Aday Adayı Aydın Alptekin, üretim artışı için bölgede yatırımın önünü açacaklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

VARIMIZI YOĞUMUZU ORTAYA KOYACAĞIZ

“Hükümetimizin bu konuda çok ciddi teşvik paketleri var. Bilindiği üzere Erzincan da 4. Bölge teşvik paketi kapsamında desteklenmektedir. Yani Erzincan’a yatırım yapmak isteyenlere gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası, vergi indirimi, sigorta primi işveren hissesi desteği, yatırım yeri tahsisi ve faiz desteği sağlanmaktadır. Eğer yatırım organize sanayi bölgesinde olacaksa bu teşvikler daha da artmaktadır. Bu noktada bizler bölgemizde daha fazla sanayici ve işadamının yatırım yapması için varımızı yoğumuzu ortaya koyacağız. Özellikle gelişmiş illerdeki yatırımcıların Erzincan’ın potansiyelini keşfetmesini sağlayacağız.”

SADECE ŞEHRE DEĞİL, ÜLKEYE KATKI

Yeni Teşvik Paketi’nin bölgede üretim artışı ve ekonomik büyüme için son derece önemli bir fırsat olduğunun altını çizen Aydın Alptekin, “Tek arzumuz; Erzincan’da yeni fabrikalar, imalathaneler kurulsun, işsizler iş bulsun, evlere daha çok ekmek girsin, aş girsin. Huzur ve refahın temelinde ekonominin yattığını biliyoruz. Erzincan’da refah düzeyini daha da arttırmak boynumuzun borcu. Bunun için de her şeyi yapmaya hazırız. Üretim ve istihdam artışı sadece şehrimizin değil, ülkemizin kalkınmasına da katkı sunacak” diye konuştu.
Editör: Doğu Gazetesi