Edinilen bilgiye göre kaza, öğlen saat 13.00 sıralarında Erzincan-Sivas karayolu Sakaltutan mevkiinde meydana geldi. Yunus Polat yönetimindeki 24 EK 460 plakalı ambulans, şehir merkezi girişindeki Ergan kavşağından geçtiği sırada kavşaktan dönen Oktay Dabakoğlu yönetimindeki 24 EF 869 plakalı minibüsle çarpıştı. Kazanın şiddetiyle yan yatan ambulans, yaklaşık 100 metre sürüklendikten sonra emniyet müdürlüğünün önündeki kaldırımda durabildi. MOBESE kameraları tarafından saniye saniye kaydedilen görüntülerde, yaralı taşıyan ambulansın kavşağa girişi ve kaza anı yer alıyor.

Kazada ambulans sürücüsü Yunus Polat sıkıştığı yerden vatandaşlar tarafından çıkartılırken, ambulans içerisindeki sağlık görevlileri Tayfur Akkan ve Zeynep Namazcı ise çeşitli yerlerinden yaralandı. Ambulansta bulunan kazazede de olay yerine çağırılan başka bir ambulansla Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kazanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans sevk edilirken, trafik ekipleri kavşak çevresinde ulaşımı bir süre durdurdu. Devrilen ambulan çekici yardımı ile kaldırıldı, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Editör: Doğu Gazetesi