Erzincan’dan Trabzon’a hasta taşıyan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ait Ambulansın mazotu bitti. Durumu ağır olan hasta, 40 dakika yolda kaldı.  

Erzincan Ekşisu mesire alanında geçtiğimiz 3 Ağustos tarihinde meydana gelen olayda, mısır tezgahının kaldırılmak istenmesine tepki gösteren Yavuz P., benzin dökerek kendini yaktı. Durum ağır olan Yavuz P., Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Burada yapılan il müdahalenin ardından Yavuz P., Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesine ait nakil ambulansıyla Trabzon Farabi Hastanesine sevk edildi. Erzincan’dan yola çıkan ambulansın Ahmediye Geçidi mevkiinde mazotu bitti. Mazotu biten araç yola devam edemezken yaklaşık 40 dakika durumu ağır hasta yolda kaldı. Erzincan'dan yeni bir Ambulans gönderilerek Trabzon'a sevk edilebilen Yavuz P.'nin aldığı yanık tedavisine rağmen hayati tehlikesi devam ediyor. 

“Soruşturma açıldı”
Erzincan’da yaşanan sağlık skandalının ardından bugün Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlı nakil ambulansında görevli şoför ve diğer sağlık çalışanları hakkında İl Sağlık Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldı.
Edinilen bilgilere göre, nakil ambulansının 112’e ait olmadığı ve Hastane bünyesinde faaliyet gösterdiği öğrenildi. 

Yetkililer 40 dakikalık bir bekleme süresi yaşandığını doğrularken ihmale sebebiyet veren çalışanlarla ilgili soruşturma başlatıldığını belirtti. 

Konunun 9 gün boyunca sağlık müdürlüğü yetkililerine haber verilmeden gizlenmeye çalışıldığı sanılıyor...

Editör: Doğu Gazetesi