2005 yılından beri her sene düzenlenen "Ankara’daki Erzincanlılar Grubu" iftarı programı yine büyük bir katılımla düzenlendi. Yaklaşık 8 yıldır iftar, buluşma, yemek, piknik gibi organizasyonlarda buluşan "Ankara’daki Erzincanlılar Grubu"nun kurucusu Hakan Aktaş; "Ankara’daki genç hemşerilerimizle yılın belirli dönemlerinde buluşuyoruz. Hem bu vesileyle birbirimizi görmüş oluyor, hem de memleketten bahsederek güzel Erzincan'ımızı yad ediyoruz." Dedi.
Asıl amaçlarının dernekleşmek olduğunu belirten Hakan AKTAŞ; "Aslında senelerdir bu yönde isteğimiz ve bir hedefimiz var. Genç insanların dahil olduğu böyle bir dernek fikri insanları o kadar heyecanlandırdı ki henüz dernek kurulmadan başka şehirlerden şubemiz olmaları yönünde talepler aldık. Bu bizi ziyadesiyle memnun etti.  İnşallah en kısa zamanda faal çalışabilecek bir ekiple dernek olarak yolumuza devam edeceğiz." Diyerek ilerisi için planlarını anlattı.  Ankara’daki Erzincanlılar Grubu'nun birbirini hiç tanımayan gençlerin bile bu gruba dahil olduğunu ifade eden Aktaş, grupta şu anda 145 üyelerinin bulunduğuna dikkat çekerek açıklamasını şöyle sürdürdü: “Şuan 145 kişiyiz. Bu sayı kimilerine göre az olsa da en güzel yanı, tüm üyelerin aktif olduğu, taşın altına elinin koyduğu bir topluluğuz. Bu buluşmalarda, Erzincan'ı hiç görmemiş veya seneler önce memleketinden ayrılmış insanların yanı sıra, Erzincan'dan Ankara'ya okumak için gelmiş gençler de bir araya geliyor." Dedi. 
24 senedir Ankara'da yaşayan AKTAŞ, Ankara'da tüm illere ait tanıtım günleri yapılırken ilimizin bu konudaki eksikliğini gidermek için de bu yıl veya yetişmezse önümüzdeki sene büyük bir organizasyon yapmak istediklerini belirtiyor. AKTAŞ; "Büyüklerimiz dernek ve federasyon gibi topluluklarla şehrimize ve hemşerilerimize hizmet ediyorlar. Bizlerde bu işin bir ucundan naçizane tutabilirsek ne mutlu bize." diyerek Erzincan için çalışan herkesle gönül birlikteliği içinde olduklarını belirtiyor.
Editör: Doğu Gazetesi