Vali Arslantaş mesajında şu görüşlere yer vermiştir:“Bundan 27 yıl önce meydana gelen ve yüzlerce hemşerimizin yaşamını yitirmesine, yüzlerce vatandaşımızın da yaralanmasına yol açan Erzincan Depreminin yıl dönümünde bir kez daha hüznü ve acıyı kalplerimizde hissediyoruz.

Böyle bir felaketin yıldönümü; Türkiye’nin bir deprem ülkesi, ilimizin bir deprem şehri olduğu gerçeğini göz önünde bulundurarak, olası depremlere karşı bilinçlenme, depreme karşı daha dayanıklı yapılar yapma ve bir deprem felaketine her an hazırlıklı olmamız gerçeğini hatırlatmak anlamında önemlidir.

İlimizde, bu anlamda gerekli planlama, hazırlık ve bilinçlendirme çalışmaları ilgili kamu kurum ve kuruluşları tarafından yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve kişilerle ortak hareket edilerek, sorumluluk ve duyarlılık içerisinde yürütülmektedir.

Herkesin, geçmişteki acı tecrübeleri unutmadan yaşanan felaketlerden ders çıkararak, yeni binaların inşa edilmesinde ve eski binaların depreme dayanıklılığının tespitinde gerekli tüm yasal, idari ve uygulamaya dönük kararlara ve tedbirlere uyması hayati bir önem arz etmektedir.

Bu çerçevede, gelecek nesillerimize önce deprem bilincini sonra da daha dayanıklı bir yapılaşma bırakmak ve hem kamu, hem de özel sektör olarak yapılacak tüm yapıların temelden çatısına kadar kanun, tüzük ve yönetmeliklerin öngördüğü standartlara uygun olarak yapılmasını sağlamak öncelikli görevimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle; depremde hayatını kaybedenleri rahmetle anıyor, yakınlarına bir kez daha başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Tüm hemşerilerimize deprem felaketinden ve diğer doğal afetlerden uzak, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyor, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” demiştir.

Editör: Doğu Gazetesi