Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan İl Genel Meclisi Üyeleri ve özel idare yöneticileri ile 2017 yılı yatırım değerlendirme toplantısına katıldı. İl özel idaresi sosyal tesislerinde gerçekleşen programa, İl Genel Meclis Başkanı Ünal Tuygun, İl Özel İdare Genel Sekreteri Yaşar Felekoğlu, Emniyet Müdürü Bülent Şensoy, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Hasan Aksoy, meclis üyeleri ve özel idare yöneticileri katıldı.

Vali Arslantaş, yaptığı konuşmada, 2017 yılında il genel meclisi ve özel idare olarak önemli yatırımlara imza atıldığını ilçe ve köylerde içme suyu, sulama, kanalizasyon, yol ve sosyal tesis çalışmalarında önemli başarılar kaydedildiğini vurguladı.

Vali Arslantaş konuşmasında 2017 yatırımlarından da bahsederek; “122 köyde tarımsal sulama çalışması, 149 köyde içme suyu, 72 adet kırsal altyapı, 228 tane köyde sosyal tesis olmak üzere toplam da yatırıma geçtiğimiz dönemde 100 milyon 210 bin 393 lira kaynak aktarmışız. 121 Köyde sulama tesisi inşaatı için DAP vs. gelenlerle 251 kilometre boru kanal döşemişiz. Bununla da 158 bin dönüm arazinin sulanmasını sağladık. Turnaçayırı Barajı bittiğinde 148 bin dönüm alanı sulayacak, barajın tamamlandığında ulaşacağı alanı aşmışız. Köy içme sularında 245 kilometre şebeke işi yaptık, 250 kilometre kanalizasyon çalışması yaptık, köy sosyal tesislerinde 66 adet köy konağı, 27 camii, 14 cem evi ve 100 tane sosyal tesisin bakım onarımını beraberce yaptık. Köy yolarında toplam 496 kilometre asfalt çalışması yaptık, bunun 176 kilometresi sıcak asfalt olmak üzere, 257 bin metre kare kilit parke çalışması gerçekleştirdik. Bu yılda bu çalışmaları katlamamız gerekiyor, aynı uyum, birlik ve beraberlik içerisinde çalışacağımızı umut ediyorum. Herhangi bir ayrım yapmadan herkese eşit olarak, herkes bizim birinci sınıf vatandaşımız, aynı hizmeti hak ediyor. Önümüzdeki yıl en zor işimiz tarımsal sulama olacak. İşletme ve iştiraklar müdürlüğünü kurduk, meclisten geçti. Bütün çiftçilerimizle tek tek sözleşme yapılacak, bunu basınçlı sulamaya nasıl geçireceğiz onun derdindeyiz. Sansa tarafından suyu alma çabasındayız. Orman Su İşleri Bakanlığı’nın desteği ile yaptıracağız. Bu çalışmaların yapılmasında emeği geçen yönetici ve personellerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Doğu Gazetesi