Arslantaş mesajında şu ifadeleri kullandı; “Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşal ve Gazilik unvanlarının verildiği 19 Eylül günü; milli birlik ve beraberliğimizin teminatı kahraman gazilerimizin aziz hatıralarını canlı tutmak ve gelecek nesillere aktarmak için ülkemizde her yıl Gaziler Günü olarak kutlanmaktadır.

Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın aziz milletimiz için bir vatan haline dönüşmesi, şehit ve gazilerimizin canları pahasına verdikleri ulvi bir mücadele ile gerçekleşmiştir. Şehitlik ve gazilik, milletimiz için şereflerin en büyüğü, makamların en yücesidir. Bin yıldır barış, kardeşlik ve huzur içinde yaşadığımız bu cennet vatan, bizlere şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetidir.

Şehitlik mertebesine ve gazilik unvanına ulaşmış olan tüm vatan evlatlarına karşı yapılacak en anlamlı teşekkürün, onların bizlere emanet ettiği cennet vatanımızın bölünmez bütünlüğüne, aziz milletimizin birlik ve beraberliğine daima sahip çıkarak ve üzerimize düşen görevlerimizi en iyi şekilde yaparak ülkemizin her alanda muasır medeniyetler seviyesinin daha da üstüne çıkması için hizmet etmek olduğuna inanıyorum.

Vatanımızın birliğini korumak ve milletimizin esenliğini devam ettirmek için canlarını ortaya koyan kahraman gazilerimizin yaptığı fedakârlıkların her fırsatta hatırlanması ve hatırlatılması hepimizin milli ve insani görevidir. Onlara hak ettikleri saygı ve hürmeti göstermek, hayatta kalanları hatırlamak ve sorunları ile yakından ilgilenmek aynı zamanda toplum ve devlet olarak en büyük sorumluluğumuzdur.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, 15 Temmuz hain darbe girişiminde, terörle mücadelede ve kadim tarihimiz boyunca yazılan nice kahramanlık destanlarında vatanı, milleti, bayrağı ve kutsal değerleri uğruna ölümü göze almış tüm aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize ve değerli ailelerine minnet, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Editör: Doğu Gazetesi